eur:
389.26
usd:
361.34
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Japán Nagydíj: hajnali 3-kor lesz az időmérő

A szakadó eső miatt nem lehetett lebonyolítani szombaton a Forma-1-es Japán Nagydíj időmérő edzését, amelyet a vasárnapi futam előtt pótolnak majd a pilóták. A viadal magyar idő szerint vasárnap 8 órakor rajtol el, az időmérőt pedig 3 órakor bonyolítják le.

Az özönvízszerű csapadék következtében a szuzukai pálya teljes egészében víz alatt volt, és a versenyigazgatóság háromszori halasztás után - valamint a közelgő este miatt - végül törölte a kvalifikációt a programból.

A viadal magyar idő szerint vasárnap 8 órakor rajtol el, az időmérőt pedig 3 órakor bonyolítják le.

Hasonló esetre eddig egyszer került sor az F1 történetében, az ugyancsak Japánban történt: hat éve tájfunveszély miatt maradt el az időmérő.

Ami a korábban lebonyolított 3. szabadedzést illeti, az időjárási viszonyok miatt mindössze két versenyzőnél született mért eredmény: a spanyol Jaime Alguersuari (Toro Rosso) 1:55.902, míg a német Timo Glock (Virgin) 2:07.497 perc alatt tette meg az 5,807 km-es kört. Pénteken az első két gyakorlást a német Sebastian Vettel (Red Bull) nyerte.

A versenyigazgatók az időmérőhöz képest öt hellyel hátrébb sorolják majd Lewis Hamiltont, miután a 2008-ban világbajnok pilóta - aki a harmadik helyen áll a vb-pontversenyben - McLarenjében váltót cserélt a csapat. Az utóbbi négy futamából csak egyszer célba ért brit versenyző összetörte a kocsiját az első szabadedzésen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×