eur:
401.32
usd:
365.88
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Valenciában nem félnek a Vörös ördögöktől

A Barcelona az orosz Rubin Kazany vendégeként venne elégtételt a tavalyi vereségért a Bajnokok Ligája D csoportjának szerdai játéknapján. A Manchester United kulcsemberei nélkül utazik Valenciába, míg a címvédő Inter a Werdert fogadja.

Wayne Rooney, Ryan Giggs, Gary Neville és Paul Scholes is kihagyja a Manchester United valenciai találkozóját a Bajnokok Ligájában. Sir Alex Ferguson számára az egyetlen jó hír, hogy Michael Carrick visszatérhet, a középpályás legutóbb az augusztus eleji Szuperkupa-meccsen lépett pályára. A skót tréner tart a spanyol riválistól, ezt jelzi, hogy a múlt heti Ligakupa-meccs helyett a helyszínen térképezte fel a Valenciát.

A spanyol egyesület vezeti hazája bajnokságát, idén még veretlen, így Unai Emery vezetőedző magabiztosan jelenthette ki, hogy nem félnek a manchesteriektől sem. A tréner szerint a Valencia játékosai magabiztosak, és képesek megmutatni erejüket egy kiváló ellenféllel szemben is. A meccset Kassai Viktor vezeti.

A 2009-es győztes Barcelona Tatárföldre utazik, ahol az előző kiírás azonos szakaszában gólnélküli döntetlent ért el, majd hazai pályán kikapott az orosz bajnok Rubin Kazanytól. Josep Guardiola együttesének esélyeit növeli, hogy várhatóan pályára léphet Lionel Messi is, aki felépült sérüléséből. A BL-ben jól indult a csoportkör a Barcelona számára: két hete a görög Panathinaikoszt 5-1-re verte. A Kazany ugyanakkor 1-0-s vereséget szenvedett Koppenhágában.

Mindkét edző a legerősebb összeállításban küldheti harcba csapatát, mindenki egészséges a katalánoknál, az orosz alakulatba pedig visszatérhet az eddig eltiltását töltő spanyol védő, Cesar Navas.

A címvédő Inter a Werder Brement látja vendégül. Mindkét együttes keretében sok a sérült, így az edzők helyzete nem könnyű. Az Internél az előző szezon legjobbjának választott támadó, Diego Milito, valamint Goran Pandev játéka kérdéses, míg Rafael Benítez biztosan nem számíthat Javier Zanettire, Walter Samuelre, Marco Materazzira és Thiago Mottára. A brémaiaknál Claudio Pizarro, Torsten Frings és Clemens Fritz hagyja ki a találkozót.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×