eur:
392.74
usd:
366.09
bux:
66823.22
2024. április 25. csütörtök Márk

A tartalékos katona a brazil válogatottra vár

A világ jelenlegi legeredményesebb aktív játékosa arra vár, hogy válogatott lehessen. A 97-szeres brazil válogatott Ronaldo erről az Estadao TV-nek nyilatkozott. A "dagi" nem tagadja, hogy súlyproblémákkal küzd, de ígéri: 2010 elejére olyan lesz, mint régen. Megjelenésében és játékában is.

Az interjú elején Ronaldo arról beszélt, hogy ez az év csodálatosan sikerült számára. "Nagyon jól alakultak a dolgok, annyira hogy nem volt idő nosztalgiázni Európán. Az öreg kontinensről egyedül a fiam hiányzik, aki Madridban él" - mondta.

Korábban 30 gólt tervezett erre az évre, de úgy tűnik, nem sikerült elérnie a célját - hangzott a kérdés a Corinthians kétszeres világbajnok támadójához. "Még van 3 meccs a bajnokságból és játszunk egy barátságos mérkőzést az Ibis ellen, és túl is teljesítem a célomat (A 90-es évek végén az Ibis nevű csapat beceneve "a világ legrosszabb csapata" volt. Minden mérkőzésüket több góllal veszítették el - a szerk.). A szezon tökéletes volt, és csak azért nem tudtam elérni a célomat, mert a kézsérülésem miatt két hónapra leálltam. Ez az időszak hiányzik most" - felelte Ronaldo. "Az a legfontosabb célom, hogy folyamatosan játsszak - tette hozzá.

Pici ínhüvelygyulladás

A riporter következő kérdése arra vonatkozott, hogy Ronaldo milyen fizikai állapotban van. A csatár elmondta, hogy minden ideálisnak tűnik számára ahhoz, hogy egy kemény előszezonbeli edzésmunkával újra "jól nézhessen ki". "A lényeg az - mondta Ronaldo -, hogy jól érezzem magam fizikailag. Nagyon kemény előszezon vár rám, ugyanolyan, mint az idén, de most már nem a nulláról indulok. Teljesen fel tudok készülni fizikálisan már az egész idényre az előszezonban." A jelenlegi állapotáról azt mondta, hogy mindössze egy makacs ínhüvelygyulladása van, ami időnként vissza-visszatér.


Ezt követően a 97-szeres brazil válogatott játékos arról beszélt, hogy mit jelent neki a foci, így 34 évesen: "Ez az én nagy szerelmem. Csak azért indultam neki újra a játéknak, az edzéseknek, mert nagyon szeretem a focit, és minden jól ment a gyógyulási időszakban. Nekem óriási támogatását jelentenek a szurkolók. Természetesen nem csak a Corintians drukkerei, de ők fantasztikus szeretettel fogadtak."

Arra a kérdésre, hogy bekerülhet-e még a brazil válogatottba a második súlyos térdsérülése óta 33 mérkőzésen 22 gólt szerző csatár, Ronaldo azt mondta: "Élem az életem. Végzem a munkám, és elsősorban a Corinthians motivál. A válogatottság? Úgy gondolok rá, mint egy tartalékos katona, aki várja, hogy hívják. Én itt vagyok. Nem tudom miért, de ennél csapatnál soha nem volt szokás tisztelni a "legnagyobbakat", mint Cafu, vagy Roberto Carlos. A hazánk válogatottja van, hogy csak egyszerűen lezárja az ajtókat. Ha úgy döntenek, hogy kellek, csak hívniuk kell. Biztos vagyok benne, hogy segíthetek" - fűzte hozzá Ronaldo.

A szeretet marasztalja

Arra a kérdésre, hogy mikor szeretné befejezni az aktív pályafutását a Cruzeiro, a PSV, a Barcelona, az Inter, a Real Madrid és a Milan korábbi játékosa azt mondta: "csodálatos lenne megnyerni mindent a következő évben, de annyi hihetetlen dolog történt már velem... Most azt mondják az emberek meg a sajtó, hogy még egy évet vállaljak." (Kezdetben csak 2009 végéig akart játszani, amikor aláírt a Corinthianshoz - a szerk.)



"Nem akarom elveszíteni a szeretetet, amit a brazil emberektől kapok, és emiatt nekem most sok, nagyon zavaros gondolat van a fejemben a visszavonulásról. Befejezni a karrierem, nehéz lesz..., de meg kell tennem. Lehet már a következő év végén. Nem tudom, mikor hagyom abba, furcsa nekem még a nyugdíjazásról beszélni, de eljön az óra, amikor a szervezetem kéri majd a pihenést."

Ezt követően a riporter a jövő év legfontosabb feladatáról kérdezte Ronaldót, aki elmondta, hogy Dél-Amerikában fontosabb a Copa Libertadores, mint Európában a Bajnokok Ligája. "Itt az emberek sokkal intenzívebben élik meg focit. Ha megnyered a kupát, akkor mindent megnyertél."

Az interjú végén a Corinthians játékosa arról beszélt, hogyan telnek a napjai Brazíliában, Sao Paulóban. "A város fantasztikus, az egyetlen probléma a közlekedés, ami katasztrófális. Más az életem, mint amit az emberek gondolnak. Sokkal nyugodtabb és békésebb. Nincs folyamatos ünnep és ragyogás. Csalóka lehet, mert csak akkor látnak, amikor néha kimegyek a házamból egy étterembe, moziba, vagy egy koncentre. Szeretem a hip-hop, pagode és a rock zenét és elég sokat hallgatom is. Minden meccs előtt zenét hallgatok. Apám sok könyvet olvas, ő nyújt nekem egy extra szolgáltatást, amit szeretek. Könyveket hoz, néha 600 oldalasakat, és mindig kérdezi, hogy elolvastam-e... Képes kikérdezni. De higgyék el: az életem nagyon csendes. Hetente egyszer barátokkal pókerezem, minden héten elmegyünk vásárolni, de ez nem okoz függőséget. Imádom a golfot, de nem volt időm gyakran játszani. Inkább otthon zenét hallgatok, és a játszom a lányommal. az estéimet szeretem a családommal tölteni. A gyermekeim minden nap új, fantasztikus élményt jelentenek. Úgy tűnik, mintha egy unalmas élet lenne, igaz? " - fejezte be nyilatkozatát Ronaldo Luiz Nazario da Lima.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Április végétől soha nem látott gyorsasággal jönnek a GDP-adatok

Április végétől soha nem látott gyorsasággal jönnek a GDP-adatok

A legutóbbi negyedéves magyar GDP-adatok kapcsán kevésbé volt ok az örömre, hiszen a tavalyi utolsó negyedévben a magyar gazdaság teljesítménye megegyezett az előző negyedévivel, vagyis elakadt a harmadik negyedévben megindult növekedés. Az idei első negyedévvel kapcsolatban viszont már most jó hír, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) – 13. tagállamként az unióban – 30 napos határidővel publikálja majd első GDP-becslését, azaz az eddigi, a negyedévet követő 45. napon közölt GDP volumenindexet 15 nappal korábban, a negyedévet követő 30. napon teszi közzé. A lépés jelentőségéről és annak hátteréről a statisztikai hivatalt kérdezte a Portfolio.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×