eur:
389.02
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Dornbach Ildikó:"Pars nem volt felkészülve a világbajnokságra"

Bár érmet nem szerzett, jól teljesített a magyar atlétaválogatott a berlini világbajnokságon - Dornbach Ildikó szakmai igazgató szerint. A kapitány úgy véli, a jövő évi barcelonai Európa-bajnokságon több döntőse lehet a csapatnak.

A szakmai elvárás egy érem, s egy döntős helyezés volt a vb előtt.

"A célkitűzéstől elmaradtunk, ami a csapat tetejét illeti, azaz nem szereztünk érmet, ettől sokan összeomlottak, de engem ez nem kavart fel. Sokkal inkább feldob, hogy a csapat milyen jól teljesített - nyilatkozott Dornbach Ildikó az MTI-nek. - Pars Krisztiántól én személy szerint nem vártam győzelmet, s az, hogy harmadik vagy negyedik helyen végez, szinte teljesen mindegy. Krisztián nem volt felkészülve erre a vb-re, a sérülése miatt nem tudta a szükséges munkát elvégezni, versenyekkel igyekezett szinten tartani magát. De egy világbajnokságra speciális módon kell felkészülni. Krisztián dobhat még ebben az évben 80 métert, meg is nyerheti a Világdöntőt, de a Grand Prix-viadalokat nem lehet összehasonlítani egy vb-vel."

A kapitány hozzátette: többen ugyanakkor a világelit közelébe jutottak. "Aki az elődöntőbe befér, az közel van a legjobbakhoz, s volt pár ilyen helyezésünk, illetve olyan, amikor alig maradtunk le a fináléról. Ezek a versenyzők jövőre döntősök lesznek az Eb-n. Kiss Dániel például országos csúcsot futott, egy világversenyen ez nagyon nagy dolog. Önmagához képest, Krisztián kivételével, mindenki jól teljesített."

Dornbach Ildikó kiemelte, hogy a szakvezetés négyéves ciklusban gondolkodik. "Ennek ez volt az első állomása, s igen jól sikerült. Sok fiatal kapott helyet a csapatban, s még vannak, akik most nem fértek be a válogatottba. Tudjuk, hogy milyen feladatok várnak ránk, de úgy vélem, pozitív, előremutató a tendencia."

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×