eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Mit vesztett el Overdose a Kincsem Parkban - fotók

Overdose a Kincsem Parkban fölényesen megnyert verseny során elvesztette bal első patkóját, a futam második felében tehát részben "mezítláb" produkált döbbenetes vágtát. Patyus Ferenc fotói megörökítették a pillanatot, amint a csodaló éppen elhagyja patkóját.

Overdose, a magyar csodaló a várakozásoknak megfelelően óriási fölénnyel nyerte meg a Kincsem Parkban rendezett OTP-Hungária Nagydíjat, így 12. versenye után is veretlen.

Overdose hatvan százalékos állapotban volt, és ennek mintegy hetven százalékát lovagolta ki - mondta a verseny után Christophe Soumillon, a világ legjobb zsokéja. Hozzátette: nem taktikáztak, hiszen nem volt szabad teljesen kifuttatni a lovat, amelynek nem ez volt a fő versenye.

Mindezek mellé a Magyarországon "Dóziként" tisztelt ló a táv felénél elveszítette bal első patkóját. Patyus Ferenc fotói megörökítették ezt a pillanatot.

További fotók az Overdoseonline.hu oldalon láthatók.

Az első mérések szerint világrekordot futott az utolsó magyarországi versenyén Overdose, a futamra mintegy 25 ezer ember volt kíváncsi. A telivér saját korábbi pályacsúcsát (58.4 másodperc) is megdöntötte az 52.6 másodperces rekordjával. Szakemberek szerint 1000 méteren még sohasem született 53 másodperc alatti idő. A 84 éves Kincsem Park talán 1963-ban látott ekkora tömeget, amikor a szintén legendás Imperiál futott.

A helyszínen megjelentek mellett televízión mintegy 1,5 millió néző figyelte a versenyt. A magyar büszkeség futását azért is történelminek nevezték, mert a különleges mén ezután már csak külföldi megmérettetéseken vesz részt.

Overdose április 19-én délután hat órakor, a kilencedik futamban, a hatos bokszból indult 1-es rajtszámmal. A táv első felében fej-fej mellett haladt a nyolc ló, ám 400 méter után, majdnem a táv felénél mintha ágyúval lőtték volna ki a paripát. "Dózi" nyolc hosszal előzte meg a mezőnyt és nyerte meg az OTP-Hungária Nagydíjat. Overdose zsokéja a világ legjobbjának tartott, belga születésű, de francia engedéllyel versenyző Christophe Soumillon.

A versenyszervező később módosította Overdose vasárnapi időeredményét, így a magyar paripa valós ideje 52.6 másodperc helyett 54.6 volt. 

    
A nap egyetlen negatívuma, hogy az elavult fogadási rendszer összedőlt a túlterheltség hatására - ismerte el Vajtó Lajos, a Nemzeti Lóverseny Kft. ügyvezető igazgatója, aki szerint Imperial futásán sem voltak ennyien a Kincsem Parkban. A megtett fogadásokat névértéken visszaváltották.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×