eur:
401.56
usd:
369.92
bux:
74445.31
2024. október 21. hétfő Orsolya

Az MTK lemond Kovács Katalinról

Az MTK-Erzsébetváros elnöksége egyhangúlag helybenhagyta a fegyelmi bizottság elmarasztaló határozatát és úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg a kajakozó Kovács Katalin 2008. december 31-én lejáró szerződését.

A klub közleménye szerint a határozat részletes indoklását a versenyző jogi képviselője kapja meg.

A kétszeres olimpiai és 23-szoros világbajnok ellen egyesülete azért indított fegyelmi eljárást, mert Kovács a válogatókon nem klubtársaival ült egy hajóban és ezzel megítélésük szerint cserbenhagyta az MTK-t.

A fegyelmi testület úgy határozott, hogy vonják meg Kovács prémiumát, a döntés ellen a versenyző és ügyvédje fellebbezést nyújtott be, ezt követően ült össze az elnökség.

"Még arról sem értesítettek, hogy ma lesz az ügy fellebbviteli tárgyalása" - mondta Fábry György, Kovács ügyvédje.

"Az MTK fegyelmi szabályzata szerint a versenyzőt megilleti a védekezés joga, azt nem tudjuk, ezt hogyan gyakorolhatja, ha ügyének a tárgyalására nem hívják meg. A prémiummegvonás egymillió forint körüli összeget jelent. Mivel még szóban sem értesített a klub a mai döntésről, így természetesen az írásos indoklást sem ismerem. Ha ezt megkapom, akkor a sportolóval közösen döntünk a lehetséges további lépésekről. Nem tartom kizártnak, hogy lesz még folytatása ennek az ügynek."

Kovács annyit mondott, hogy előbb az ügyvédjével szeretne egyeztetni, mielőtt kommentálja a döntést.

Farkas Ferenc, az MTK-Erzsébetváros ügyvezető elnöke nem kívánt semmit hozzáfűzni a klub közleményéhez.

"Ha a klub sportfegyelmi eljárást indított, akkor ezt jogszerűtlenül tette, mert ehhez csak a sportági szakszövetségnek van joga" - mondta Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke.

"Ha ez polgári eljárás volt, amelynek célja a szerződésszegés megállapítása, akkor az MKKSZ-nek ebbe semmi beleszólási joga nincs, hiszen nem ismerjük a versenyző és az egyesület közötti megállapodás tartalmát. Az nagyon fontos, hogy az eljárás jogszerű legyen. Bevallom, számomra érthetetlen, hogy egy fellebbviteli tárgyalásra nem hívják meg az ügy érintettjét és nem hallgatják meg" - emelte ki.

Címlapról ajánljuk
Milliók üthetik a markát annak, aki fegyvert ragad a szomszédunkban

Milliók üthetik a markát annak, aki fegyvert ragad a szomszédunkban

A szlovák kormány magasabb fizetéssel és juttatásokkal igyekszik motiválni a szlovák hadsereg katonáit, hogy ne szereljenek le. Az újoncok úgynevezett aktivációs pótlékot is növelni fogják, az egyszeri juttatás összege elérheti a nyolcezer eurót, azaz mintegy hárommillió forintot. A pénzt az arra jogosultak közvetlenül munkába állás után kapják meg, ezenfelül fizetett pihenőnapokat is igényelhetnek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Rossz napja van a forintnak

Rossz napja van a forintnak

A múlt hét második felében erősödni tudott a forint, rövid időre át is vitte a 400-at felülről az euróval szemben, ám végül visszatért a fontos szint fölé. Ezt a hetet is 400 felett kezdi a jegyzés az euróval szemben, ám nem sokkal az európai piacnyitás után már gyengülést látunk. A hét sok olyan esemény történik, ami jelentős mozgásokat hozhat a forint piacán.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×