eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Ancelotti: hiába csábít a Chelsea, maradok a Milannál

Míg az európai labdarúgás a szombaton kezdődő Európa-bajnokságra koncentrál, az élet az óriáskluboknál sem állt meg. Az angol bajnokság ezüstérmese, miután elvesztette a Bajnokok Ligája döntőjét, edzőt keres. A szigetországi sajtó már eddig is számtalan nevet "dobott be", kedden azonban a megbízható forrásként ismert Sky Sports jelentkezett egy meglepő hírrel.

A népszerű csatorna szerint a Chelsea képviselői kedden egyezségre jutottak a Milan vezetőedzőjével Carlo Ancelottival, aki egyebek mellett két Bajnokok Ligája győzelem és egy olasz bajnoki cím után költözik Londonba.

A Sky Sports szerint a tárgyalások után már minden csak Ancelottin múlik, illetve ha elfogadja az ajánlatot, akkor a Chelsea-nek kompenzálnia kell a Milant. Egyes források tudni vélték, hogy a Milan néhány millió eurót kaphatna cserébe, és "beszámítanák" Ancelottit az olasz klub által csábított Didier Drogba árába is.

Korábban olasz lapok arról írtak, hogy Ancelotti és a Chelsea tulajdonosa, Roman Abramovics Párizsban találkoztak a Négy Évszak Hotelben, ahol az orosz milliárdos négyéves szerződést, évi 7,2 millió eurós (csaknem 2 milliárd forintos) fizetést kínált a Milan jelenlegi edzőjének. Ezenkívül 100millió eurós átigazolási keretet is biztosítana a nyári igazolásokhoz. A pletykák szerint Ancelotti mester segédedzője a korábbi népszerű Chelsea játékos, Gianfranco Zola lenne.

A Milan elnöke, Adriano Galliani azonnal elismerte, hogy Ancelotti Párizsban járt, ugyanakkor tagadta, hogy az edző találkozott volna az orosszal. "Beszéltem vele, és azt mondta Párizsban járt, de nem Abramovics miatt. Üzleti ügye volt a francia fővárosban."

A Sky Sport híre után, amit átvettek a világ újságjai és hírügynökségei is, az esti órákban a londoni klub közleményt adott ki: "a sajtóhírekkel ellentétben a Chelsea nem állapodott meg senkivel, és nem is kért engedélyt egyik klubtól sem, hogy tárgyaljon az edzőjével. Elégedettek vagyunk azzal, ahogyan az edzőkeresés folyik."

A lovagiasság szabályai

Nem sokkal később a Milan vezetőedzője is megszólalt. "Semmi kétség, biztosan maradok a Milan kispadján. Ez 150 százalék" - jelentette ki Carlo Ancelotti, aki hozzátette: "sosem vettem fel a kapcsolatot a Chelsea képviselőivel. Ez csak a szokásos nyári fantáziálás része. Minden évben ez van. Boldog vagyok a klubnál, az eddigi igazolásainkkal is minden rendben. Ha lesz rá lehetőség, újabb játékosokat is veszünk majd." (A Milan a katasztrofális bajnoki szereplés után eddig leigazolta a francia Flaminit, az olasz világbajnok Zambrottát és Boriellót, az elmúlt idény csatárfelfedezettjét is "visszavette" a Genoától.)

A lovagiasság szabályai szerint mindenki megszólalt az ügyben. Közben néhány brit lap már arról ír, hogy a Chelsea üres kispadjára az a holland Frank Rijkaard érkezik, aki épp most hagyta el a Barcelonát. Más források Guus Hiddinket, vagy épp az Intertől távozó Roberto Mancinit emlegetik. A legújabb jelölt a Romát irányító Luciano Spalletti, aki a hírek szerint Londonba hozná két középpályását, Daniele De Rossit és Alberto Aquilanit, így pedig könnyen elképzelhető, hogy Frank Lampard végül követi egykori edzőjét, José Mourinhót az Interhez.

A Chelsea két trénerről már biztosan lemaradt: Sven-Göran Eriksson a mexikói válogatott edzője lett, míg az egykori közönségkedvenc, Mark Hughes hamarosan megegyezhet a Manchester City együttesével.

Jelen pillanatban csak az tűnik biztosnak, hogy a Chelsea-nek a bajnoki rajtra lesz edzője, és szombaton este a foci már a fociról fog szólni. Megkezdődik végre az EB...

Szerző: Fekete-Szalóky Zoltán

Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kiszivárgott Trump súlyos terve, máris újabb segélyt kaphatnak az ukránok - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Kiszivárgott Trump súlyos terve, máris újabb segélyt kaphatnak az ukránok - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×