eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Adriano, AS Roma: Butaságom története

Az olasz lapok szerint a 2007-2008-as bajnokság eddigi leglátványosabb mérkőzését hozta a Roma és a Napoli fővárosi csatája. A nyolcgólos mérkőzésen játszott egy magyar játékos, Garics György is. A szombat este másik találkozóján az Inter idegenben, győzte le a Regginát. A gólt Adriano szerezte.

A Déli derbin (így, Deby del Sudnak nevezik Olaszországban az AS Roma és a Napoli találkozóit) a nápolyiak az argentin Lavezzi góljával már a második percben vezetést szereztek, Totti a 30. percben, büntetőből kiegyenlített.

A félidő vége előtt Perrotta megszerezte a vezetést a Farkasoknak, de a több angol sztárklub által is figyelt, cseh Hamsik közvetlenül a második játékrész elején kiegyenlített. Hasonló volt a forgatókönyv a folytatásban is: a Roma kétszer vezetett (előbb De Rossi, majd Pizarro góljával), ám az újonc mindkétszer egyenlített, előbb Gargano, majd Zalayeta révén. Mindkét utóbbi nápolyi uruguayi válogatott.

Garics György végigjátszotta a mérkőzést. Az első félidőben Mancini fejese után góltól mentette meg a csapatát mentésével, a másodikban Pizarro szabadrúgása után a sarkán változtatott irányt a labda, s pattant Iezzo kapus fölött a hálóba.

Az olasz sajtó ünnepli a mérkőzést, ám a rómaiak meglehetősen csalódottak. A védő Matteo Ferrari azt mondta, az a csapat, amelyik meg akarja nyerni a bajnokságot, nem követhet el ilyen hibákat. A Románál (12) csak egy csapat kapott több gólt a Serie A-ban: az utolsó helyen álló Livorno.

Giuseppe De Rossi, a világbajnok középpályás is azt mondta, "buta" hibákat követtek el, de ő azért még nem temeti a bajnoki álmokat. A játékosok közül a legtöbb kritikát a Donit helyettesítő, olasz válogatott kerettag kapus, Curci kapta. Pedig szegény a meccs előtt nagyon boldog volt, Perrotta a gólja után éppen Curci újszülött gyerekét rohant hátra ünnepelni a kapushoz.

Az Inter előnye a Romával szemben immár öt pont, miután a bajnok nyerni tudott Reggio Calabriában. Patrick Vieira először játszott bajnoki találkozón a szezon során, s ezúttal nem kezdett sem Ibrahimovic, sem Crespo, Júlio Cruz és Adriano alkotta a csatárkettőst.

A Milánóban Császárnak becézett brazil favorizálása jó döntésnek bizonyult: a mérkőzés 18. percében ő szerezte meg a találkozó egyetlen gólját. Adrianónak - minden sorozatot figyelembe véve - április 15. óta ez volt az első gólja. Mégsem zárta jó emlékekkel a meccset: miután Mancini az 56. percben lecserélte, látványosan elment az edző kinyújtott keze mellett.

Mire véget ért a meccs, már rájött, hogy butaságot csinált, nem győzött a sajtón keresztül (is) elnézést kérni. Azzal mentegette magát, hogy nagy benne a bizonyítási vágy, s ezért szeretett volna még a pályán maradni.

Serie A
8. forduló, szombati eredmények
AS Roma-Napoli 4-4
Reggina-Inter 0-1

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×