eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

José Mourinho, Diana hercegnő és a végső megoldás

Megvan a Chelsea új "tűzoltó" edzője: a vasárnapi, a Manchester United elleni rangadón Avraham Grant, az eddigi futballigazgató irányítja majd a csapatot. A klub közleménye szerint nem ideiglenes jelleggel - noha akad, aki ezt kétségbe vonja.

Pat Nevin, a Chelsea egykori játékosa - immár a BBC egyik szakértője - azt állítja, Grant körülbelül annyira lesz szívesen látott vendég a Chelsea öltözőjében, mint Camilla lett volna Diana temetésén.

A futballigazgatóról mindenki tudja, hogy a tulajdonos, Roman Abramovics közeli barátja, immár azt is nehéz lenne lemosnia magáról, hogy - bár hivatalosan azzal a kitétellel szerződött a klubhoz, hogy nem folyik bele Mourinho vezetőedzősége alatt az első csapatnál folyó szakmai munkába - ásta a földet a portugál lába alatt.

Pat Nevin egyébként biztos abban, hogy minden ellenkező tartalmú kijelentés ellenére nem Avram Grant a végső megoldás. "Halál biztos, hogy nem marad sokáig. A klub Guus Hiddinket akarja, de meg kell várni, ameddig véget érnek a 2008-as Európa-bajnokság selejtezői" - mondta Nevin, újabb találgatásoknak táptalajt adva.

Akadt Angliában olyan elemző, aki szerint ha Hiddink ült volna Mourinho székébe, a játékosok egy tekintélyes edzővel dolgozhattak volna tovább. Grantnak, bármilyen eredményes is volt az izraeli klubfutballban, nincsenek efféle érdemei, azt pedig soha nem szül vért, ha a játékosok előtt nincs igazán tekintélye az edzőnek.

Mindenesetre egyelőre csak az biztos, hogy Grant követi José Mourinhót. Az 52 éves edző Izraelben a Hapoel Petah Tikva, a Maccabi Tel-Aviv, a Hapoel Haifa és a Maccabi Haifa együttesét, majd 2002 és 2006 között az izraeli válogatottat irányította.

Azt követően az orosz-izraeli állampolgárságú, Gajdamak család tulajdonában lévő Portsmouth technikai igazgatója lett. A Chelsea-hez 2007 nyarán szerződtette le Roman Abramovics, nehéz nem azt gondolni, hogy állandó készenlétre kérve.

Állítólag Abramovics Avraham Grantben látja azt az edzőt, aki fel tudja futtatni Andrij Sevcsenko formáját. Lehet, hogy így van, sőt az is lehet, hogy az ukrán egyszer még beváltja, például Alan Shearer jóslatát, s magára talál a Premier League-ben.

Ám ki gondolja ebben a pillanatban a Chelsea-vel rokonszenvezők közül, hogy, ha Mourinho távozása után kevesebb is lesz a menedzser és a klub vezetői között a konfliktus, szakmailag előrelépett a portugál edző alatt története legsikeresebb korszakát megélő, öt kupát is nyerő londoni klub?

José Mourinho egyelőre nem nyilatkozik, bár csütörtök délelőtt kint járt Cobhamben, a Chelsea edzőpályáján. Ám védjegyévé vált felöltője gallérja mögé bújva beült nagy fekete autójába, s elhajtott.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×