eur:
389.26
usd:
362.06
bux:
68675.26
2024. május 8. szerda Mihály

Kovács Katalin: "Éreztem, hogy többen is leírtak"

A kajakozó Kovács Katalin a duisburgi világbajnokságon és a pekingi előolimpián is győzni tudott 500 méteren egyesben. Az MTK olimpiai bajnoka a kiemelkedően eredményes augusztusi szereplés előtt a június végi-július eleji spanyolországi Európa-bajnokságról ezüstérmekkel tért haza. Kovács Katalin az InfoRádiónak elmondta: nagyon bántotta, hogy az Eb-n nem tudott nyerni, de próbálta kizárni a negatív véleményeket.

Mekkora nyomást érzett azt követően, hogy az Eb-ről ezüstérmekkel tért haza?

Bántott, hogy a négy szám egyikében sem tudtam győzni. Éreztem, hogy többen is leírtak, és megkérdőjelezik a teljesítményemet, noha én sokat dolgoztam ezért a négy ezüstéremért is.

Ez mennyiben befolyásolta a vb-re való készülését?

Megpróbáltam összeszedni magam a világbajnokság előtti másfél hónapban. Azt mondtam magamnak, hogy sok sportoló büszke lenne rá, ha tíz éven keresztül az élmezőnyhöz tartozna, és talán két-három világversenyről nem hoztam haza aranyérmet, de azt gondolom, ennyi belefér. Próbáltam kizárni az egy-két negatív véleményt, ami egy rosszabb pillanatban sokkal jobban bántott volna, és szerencsére ez sikerült is.

Honnan jöttek ezek a negatív vélemények?

Tőlem távol álló emberektől, de voltak ilyen hangok a szakmából is. Volt, aki rosszul mérte fel a képességeimet.

A 23-szoros világbajnok kajakozó Kovács Katalinnal készült interjút teljes terjedelmében vasárnap délután négy órától az InfoRádió Gólvonal című sportmagazinjában hallgathatják meg.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×