eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Szaftos részletek a Forma-1-es botrányról

Elképesztő részletek szivárogtak ki a Forma-1-es McLaren-csapat háza tájáról annak a botránynak a kapcsán, mely során elvették a világbajnok Fernando Alonso első helyét, mert az időmérő edzés végén kerékcseréje után feltartotta csapattársát, Lewis Hamiltont.

A meglehetősen ideges Lewis Hamilton a News of the World brit bulvárlap által megszerezett felvétel szerint hatalmas üvöltözésbe keveredett a csapatrádión keresztül Ron Dennis csapatfőnökkel.

"Még egyszer meg ne próbáljatok így kib...ni velem!" - üvöltötte a csapatrádióban a Forma-1 22 éves brit újonca a csapatvezetőnek. Ron Dennis sem éppen irodalmi stílusban válaszolt: "Soha a kib...ott életben ne merj még egyszer így beszélni velem!", mire Lewis Hamilton nemes egyszerűséggel azt mondta a főnökének: "Menj a pi...ba!"

"Meglehetősen nyersen fogalmaztam a rádión és Lewis is hasonlóképpen válaszolt. Ugyanakkor a fogalmazásbeli részletek ismertetésének nem lenne semmi értelme" - fogalmazott később Ron Dennis.

A csapatfőnök és az újonc pilóta egyébként az időmérő edzés után is összeszólalkozott, majd Lewis Hamilton ingerülten elrohant.


Nincs elfogadható magyarázat


A sportfelügyelőség előtti szombati meghallgatáson egyébként a McLaren nem tudta megmagyarázni,

<

Forma-1 Magyar Nagydíj - háttér (Fotó: Domanits András) (képgaléria)

hogy miért tartotta Alonsót kerékcseréje után további 20 másodpercig a boxutcában, a spanyol pedig arra nem adott elfogadható választ, hogy miért nem indult tovább tíz másodpercig, miután már jelzést kapott arra.

Hamilton ezalatt Alonso mögött várakozott, majd a kerékcsere után már nem maradt elég ideje arra, hogy megkezdje gyorskörét.

Jelen pillanatban úgy tűnik, Fernando Alonsót edzője, Fabrizio Borra utasította arra, hogy még ne induljon el, tudván, hogy így csapattársának és egyben legnagyobb riválisának, Lewis Hamiltonnalk így már nem lesz elég ideje gyorsköre megfutására.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×