eur:
389.55
usd:
361.64
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Elvették Alonso első helyét! - képgaléria

Elvették Fernando Alonso első helyét, a McLaren spanyol pilótája csak a hatodik helyről rajtolhat a Forma-1-es Magyar Nagydíjon, miután az időmérő edzés végén kerékcseréje után feltartotta csapattársát, Lewis Hamiltont. Az angol versenyző nem tartott be egy korábbi csapatutasítást, de az élről indulhat. A McLaren jelezte, hogy fellebbez a döntés ellen, Alonso rajtpozícióját ez nem érinti.

A sportfelügyelőség előtti meghallgatáson a McLaren nem tudta megmagyarázni, hogy miért tartotta Alonsót kerékcseréje után további 20 másodpercig a boxutcában, a spanyol pedig arra nem adott elfogadható választ, hogy miért nem indult tovább tíz másodpercig, miután már jelzést kapott arra.

Hamilton ezalatt Alonso mögött várakozott, majd a kerékcsere után már nem maradt elég ideje arra, hogy megkezdje gyorskörét.

A testület fél hétre idézte be a McLaren csapatfőnökét, Ron Dennist, valamint a két pilótát, de a döntést csak kevéssel éjfél előtt hozták nyilvánosságra.

Dennisék Hamiltont hibáztatták

Dennis és Alonso szombaton délután egyaránt Hamiltont okolta a történtekeért, mert az újonc nem tartott be egy néhány perccel korábbi csapatutasítást, utána pedig a csapatnak rögtönöznie kellett. Eredetileg a spanyol pilótának kellett volna megkezdenie a kerékcserét, csakhogy az

<

Régi versenyautók (Fotó: Domanits András) (képgaléria)

üzemanyag-égető körök alatt Hamilton megelőzte őt, és nem is engedte maga elé a jócskán lemaradt Alonsót. Hamilton az időmérő edzés után állítólag alaposan összeszólalkozott Denisszel az eset miatt.

A határozat szerint a McLaren cselekedetei hátrányosak a verseny és az autósport érdekei szempontjából, így a Hungaroringen esetlegesen megszerzett konstruktőri pontjait törlik.

A Magyar Nagydíjon Hamilton rajtolhat az élről, a német Nick Heidfeld (BMW) a másodikról, a finn Kimi Raikkönen (Ferrari) pedig a harmadikról.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×