eur:
389.79
usd:
361.94
bux:
68516.61
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Szávay már döntős Palermóban

Bejutott a döntőbe a nyolcadik helyen kiemelt Szávay Ágnes két játszmában legyőzte a hazai közönség előtt szereplő Sara Erranit, ezzel bejutott a döntőbe a 145 ezer dollár összdíjazású palermói salakpályás női tenisztornán.

Az első szett még szorosan alakult (7:6), a másodikban viszont már egyértelműen Szávay Ágnes akarata érvényesült.

"Jól kezdődött számomra a meccs, agresszívan játszottam és 2:0-ra, majd 3:1-re is vezettem, ám továbbra is erőltettem a támadást, de hibázni kezdtem és ellenfelem 5:3-ra fordított. Ezt követően ismét jobban összpontosítottam, sikerült kiegyenlíteni, majd nullra nyertem a rövidítést" - mondta Szávay, aki pályafutása során első alkalommal jutott be egyesben WTA-torna döntőjébe.

"A második szettben az első három gém nagyon szoros volt, de megnyertem mindegyiket és ezzel eldőlt a mérkőzés. Szerencsére későn játszottunk, és már nem volt elviselhetetlen meleg a pályán" - tette hozzá.

A magyar teniszező ellenfele a második helyen kiemelt német Martina Müller lesz. Szávay Ágnes azt mondta, hogy riválisa "küzdős" teniszező, így nagyon kemény meccsre számít. A két játékos eddig egy alkalommal találkozott: két éve a modenai tornán Szávay győzött 7:6, 6:4-re.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×