eur:
389.62
usd:
361.95
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Hamilton-baleset az időmérőn

A finn Kimi Raikkönen (Ferrari) indulhat az első helyről a Forma-1-es Európa Nagydíjon. A címvédő spanyol Fernando Alonso (McLaren) a második, a brazil Felipe Massa (Ferrari) a harmadik helyről indulhat.

Bő öt perccel a kvalifikáció vége előtt az angol Lewis Hamilton balesetet szenvedett McLaren-Mercedesével. Az autó - a McLaren közleménye szerint rosszul felhelyezett - jobb első kereke defektet kapott, és a versenygép nagy sebességgel a gumifalba csapódott.


Hamilton először nem tudott ráállni a lábára, de nem sérült meg. A nürburgringi pálya kórházába vitték, így az orvosok döntenek arról, hogy a pontversenyben éllovas angol pilóta indulhat-e a vasárnapi versenyen. Ha igen, a tizedik helyről vághat neki a száguldásnak feltéve, hogy nem cserélik ki a Mercedes-motort. Ha az erőforrás tönkrement, akkor az utolsó helyről vagy a bokszutcából kezdhet.


Több mint fél óra kellett ahhoz, hogy a pályát megfelelő állapotba hozzák. Amikor újraindították az edzést, már mindenkinek csak egy lehetősége volt. Alonso - valószínűleg könnyebb McLarenjével - az első szektorban remek időt ment, de a másodikban nagyot hibázott, alig tudta megfogni az autót, fél másodpercet veszített, így Raikkönen mögé szorult a rajtrácson.


A nürburgringi futam rajtja vasárnap 14 órakor lesz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×