eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Gyurta mellékes számában is csúcsot döntött

Meglett a magyar úszóválogatott harmadik arany-, első ezüst- és negyedik bronzérme is a belgiumi ifjúsági Európa-bajnokságon: a negyedik versenynapon 100 pillangón nyert Tompa Orsolya Kovács Emese előtt, míg Balog Gábor 200 háton végzett harmadikként.

Az antwerpeni korosztályos viadalon a szombatot kettős magyar siker aranyozta be, ami amúgy várható is volt, hiszen az elődöntőben Kovács Emese az első, Tompa Orsolya pedig a harmadik időt produkálta. Más kérdés, hogy a fináléban aztán fordított sorrendben érkezett célba a két tehetség.

"Megérdemelték a sikert, Emesének és Orsolyának is lett így egy-egy aranya, jogos a büszkeség, mindkét lány alaposan megküzdött a sikerért" - értékelt a helyszínről Güttler Károly utánpótlás-kapitány.
 
A 200 méteres mellúszás friss kontinensbajnoka, Gyurta Dániel kiegészítő számában, 100 mellen az előfutamokban és az elődöntőben sem talált legyőzőre. Az olimpiai ezüstérmes versenyző egyúttal  megjavította a szám korosztályos Európa-csúcsát is. A korábbi csúcstartó orosz Komornyikovnál (1999) nyolc századmásodperccel ért gyorsabban célba.

"Ha a győzelemnek nem is feltétlenül, de a dobogónak meg kell lennie" - hangzott a kapitányi elvárás.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×