eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Miben nincs párja a Liverpool jobbhátvédjének?

A Liverpool jobbhátvédjét az angol liga legjobb előkészítői között jegyzik: kevesen adnak annyi gólpasszt, mint ő. A mostani BL-sorozatban a PSV elleni, tavaszi idegenbeli meccset szinte az ő beadásaiból nyerte meg a Pool. Az athéni BL-döntő előtt az Inforádio honlapján bemutatjuk a Liverpool és a Milan 15-15 játékosát. Ezúttal a Liverpool jobbhátvédje, Steve Finnan a "soros".

Stephen John Finnan 1976. április 20-án, Limerickben született, csak néhány héttel idősebb, mint milánói "kollégája", Massimo Oddo.

Még gyermek volt, amikor családja a Londonhoz közeli Chelmsfordba költözött. A ligán kívüli, amatőr Welling Unitedben kezdte futballkarrierjét, ám villámgyorsan felkeltette a Birmingham City vezetőinek érdeklődését.

A birminghamiek előbb kölcsön- majd eladták a Notts Countynak (1996. október, 300 ezer font), amelyben olyan jól játszott, hogy bekerült az ír U21-válogatottba, majd 1998 novemberében a Fulham szerződtette, 600 ezer font ellenében.

Válogatottság, Liverpool, sérülések

Nem sokkal azután az ír B-csapatba is meghívást kapott, az ott nyújtott játéka győzte meg McCarthy kapitányt arról, hogy a szélsőhátvédként és felfutó középpályásként is remek Finnant ki kell próbálnia a nagycsapatban is.

A görögök ellen debütált, 2000. április 26-án többedmagával együtt. Részt vett a 2002-es világbajnokságon.

2003-ban szerződött a Liverpoolhoz, amelyben először sokat kínlódott sérüléseivel, aztán megszilárdította a helyét. Rafa Beníteznél ő az első számú jobbhátvéd.

Minden szinten szinte minden

Akad "patrónusa" is a csapatban: jó barátja, Steve Gerrard többször kijelentette, akkor igazán nyugodt, ha "druszája" játszik mögötte jobbhátvédet.

Finnan egyébként egyedi figurája a mai angol futballnak: 2006 decemberében a BBC kiderítette róla, hogy ő az egyetlen aktív futballista, aki a liga mind a négy osztályában, valamint a ligán kívüli Conference-ben is szerepelt.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×