eur:
392.89
usd:
366.89
bux:
66389.03
2024. április 25. csütörtök Márk

Mester és tanítvány összecsapása

Kedd este az ötödik fordulót játsszák a labdarúgó Bajnokok Ligája E, F, G és H betűjelű csoportjában. A tét három kvartettben a továbbjutás, a Real Madrid és a Lyon ellenben már "csak" a csoportelsőségért lép pályára.

Fabio Capello megengedheti magának, hogy őszinte legyen. A Real Madrid edzője sejtetni engedte, hogy csapata nem "élete mérkőzését" játssza majd a Bernabéuban.

"A legfontosabb, hogy már továbbjutottunk - vélekedett. - Sokan mondják, lényeges, hogy csoportgyőztesek legyünk, hiszen akkor idegenben kezdhetünk a kieséses szakaszban. Én azonban nem feltétlenül osztom ezt a véleményt. Jó lenne legyőzni a Lyont, de nem életbe vágó."

Békés döntetlen?

Gérard Houllier, az ellenfél edzője tisztában van azzal, a döntetlen már a csoportelsőséget jelentené a Lyonnak. Nem is ígéri, hogy többre hajtanak. "Nehéz mérkőzések sorozatát játszottuk, tartalékosak vagyunk, senki se várja tőlünk, hogy nekirontunk a Madridnak."

Sztárok sokasága hiányzik majd sérülés, illetve betegség miatt a csapatokból, az egyik oldalon Beckham, Ronaldo és Cicinho, a másikon Wiltord, Fred és Govou nem hadra fogható.

Tanítvány a mester ellen

Az F csoport - s talán az egész este - legérdekesebb mérkőzésének a Manchester United glasgow-i fellépése ígérkezik: tanítvány a mester ellen, Gordon Strachan kontra Alex Ferguson. A lovagi címet viselő edző mosolyogva mondta a találkozó előtti este, a szokásos sajtótájékoztatón: "Természetesen jó érzéssel tölti el az embert, ha egykori játékosai sikeresek a menedzseri pályán is. Gordonnak azonban majd más meccsekre kívánom a legjobbakat."

Egyébként mindketten skótok, de egyikőjük sem játszott a Celticben: Strachan az Aberdeen, Ferguson a Rangers játékosa volt hazai pályafutása csúcsán. A két gárda a BL-ősz egyik legjobb meccsét játszotta szeptemberben az Old Traffordon. Strachan azt mondta, kiegyezne egy hasonlóan izgalmas, ötgólos csatával - ha újra a hazai csapat nyer.

Két kulcsmérkőzés

Kulcsmérkőzéssé lépett elő az Arsenal-Hamburg és a CSZKA Moszkva-Porto találkozó a legkiegyensúlyozottabb csoportban. Az oroszok braziljainak és a portugálok argentinjainak nagy csatája várható a moszkvai télben - ilyen is lett az európai futball.

Az Arsenal lépéshátrányba került a CSZKA-val szemben, legutóbbi, londoni döntetlenjük miatt, ezért most mindenképpen nyerni kell a vergődő Hamburg ellen. A német csapat a legutóbbi 21 mérkőzésén csak egyszer győzött, nem valószínű, hogy most táltosodna meg. Ugyanakkor az Arsenal igazán jól az utóbbi egy hónapban csak egyszer, a Liverpool elleni bajnokin játszott. Rosicky és Gallas hiányzik majd a londoni csapatból.

A H csoportban Juhász Roland valószínűleg játszik az Anderlechtben, Tőzsér Dániel a Milan elleni szereplése ellenben kérdéses. Az olasz bajnokságban csak vergődő piros-feketéknek egy pont biztosan elég a továbbjutáshoz az AEK ellen.

{{keretes_cim}}

E csoport
Real Madrid-Lyon
Steaua-Dinamo Kijev
A csoport állása: 1. Olympique Lyon 12 pont, 2. Real Madrid 9, 3. Steaua 3, 4. Dinamo Kijev 0. Hátralévő mérkőzések: Dinamo Kijev-Real Madrid, Lyon-Steaua (12. 06.)

F csoport

Celtic-Manchester United
Benfica-Köbenhavn
A csoport állása: 1. Manchester United 10 pont, 2. Celtic FC 6, 3. Benfica 4., 4. FC Köbenhavn 4. Hátralévő mérkőzések: Manchester United-SL Benfica, FC Köbenhavn-Celtic (12. 06.)

G csoport

CSZKA Moszkva-Porto
Arsenal-Hamburg
A csoport állása: 1. CSZKA Moszkva 8 pont, 2. FC Porto 7, 3. Arsenal 7, 4. Hamburg 0. Hátralévő mérkőzések: FC Porto-Arsenal, Hamburg-CSZKA Moszkva (12. 06.)

H csoport
Lille-Anderlecht
AEK-AC Milan
A csoport állása: 1. AC Milan 10 pont, 2. Lille OSC 5, 3. AEK Athén 4, 4. Anderlecht 2.
Hátralévő mérkőzések: Anderlecht-AEK Athén, AC Milan-Lille (12. 06.)

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Nem csak a férfiaknak van helye az autóiparban

Nem csak a férfiaknak van helye az autóiparban

Egyre több kutatás mutat rá, hogy az a vállalat, ahol férfi és női vezetők is részt vesznek a vállalatirányításban, üzletileg is sikeresebbek. Emellett számos tanulmány erősíti meg, hogy a vegyes csapatok a vállalat minden szintjén jobb termékeket és szolgáltatásokat fejlesztenek. A Bosch idén tizenegyedik alkalommal, négy helyszínen engedett bepillantást az autóipari innováció és gyártás világába a Lányok Napján. A Bosch maklári telephelyén a tudományok és a technológia iránt érdeklődő fiatalok a járműalkatrész-gyártással ismerkedhettek meg.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×