INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

"Megállt az élet a fővárosban"

Infostart / InfoRádió
Minden bizonnyal megállt az élet Ghána fővárosában, Akkrában, amikor az afrikai gárda kiharcolta a nyolcaddöntőbe kerülést a németországi labdarúgó-világbajnokságon. Erről Ghána szerb szövetségi kapitánya, a helyi viszonyokat, az ünneplést már jól ismerő Ratomir Dujkovics beszélt a nürnbergi meccs után.

Az InfoRádió tudósítója elmondta, hogy a stadionban önfeledten ünnepeltek, táncoltak az afrikai szimpatizánsok. A kontinens ezzel biztosította helyét a 16 között, és kedvező esetben még Tunézia is bekerülhet az egyenes kieséses szakaszba.

A futballszakíró szerint a ghánaiak megérdemlik a továbbjutást, hiszen a visszafogottabb kezdés után Csehország ellen parádézott, most pedig az amerikaiak ellen igen taktikusan játszott. A szakemberek és a ghánai szurkolók azt sajnálhatják, hogy a Chelsea középpályása, Michael Essien eltiltása miatt nem szerepelhet a nyolcaddöntőben - vélhetően a brazilok ellen.

 

Apróságok dönthetnek

 

A Brazília-Japán és a Horvátország-Ausztrália mérkőzés egyaránt kilenc órakor kezdődik. Az InfoRádió tudósítója kiemelte, hogy a csoport első két fordulója alapján az ausztrálok tűntek meggyőzőbbnek, de minden bizonnyal apróságok döntenek a továbbjutásról. A címvédő és százszázalékos Brazília mögött Ausztrália három, Horvátország és Japán egy-egy ponttal várhatja az esti meccset.

 

Guus Hiddink, az ausztrálok holland mestere 1998-ben a hazája válogatottját, 2002-ben pedig Dél-Koreát vezette az elődöntőbe. Az InfoRádió tudósítója szerint a korábbi sikerekkel most az már felér, ha ebből a kvartettből továbbjut a szakember az ausztrálokkal.

Kapcsolódó hang

Az InfoRádió tudósítója Nürnbergbõl
 


A címlapról ajánljuk