eur:
395.34
usd:
366.36
bux:
65453.91
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

NHL: a Carolina Hurricanes a bajnok

A Carolina Hurricanes nyerte az észak-amerikai profi jégkorongliga 2005/06-os idényét, miután a Stanley Kupa-döntő utolsó, hetedik mérkőzésén 3-1-re legyőzte a vendég Edmonton Oilerst. A Carolina 4-3-mas összesítéssel győzött.

Csak a hetedik mérkőzésen dőlt el az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) bajnoki címe, melyet végül a Carolina Hurricanes nyert meg, miután az utolsó mérkőzésen 3-1-re nyert az Edmonton Oilers ellen.

A házigazdáknál Aaron Ward két gólt is szerzett, a rájátszás legértékesebb játékosának mégis csapattársát, a kapus Cam Wardot választották.

Az Edmonton a mérkőzés előtt arra a bravúrra készült, hogy 1-3-as hátrányból megnyerje a Stanley Kupát: ilyen eddig csak egyszer, még 1942-ben fordult elő.

A playoff legjobbjának (Conn Smythe Trófea) az Edmonton külvárosában született hálóőrt, Cam Wardot választották. Õ az NHL történetének negyedik újonc kapusa, aki bajnok lett.

A Carolina története során először nyerte meg a Stanley Kupát, az Edmonton viszont az első olyan csapat volt, amely a rájátszás utolsó, nyolcadik helyéről döntőbe tudott kerülni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×