eur:
395.24
usd:
371.82
bux:
66207.57
2024. április 16. kedd Csongor

Blatter: nem a videó a megoldás

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnöke kitart amellett, hogy nem a videóvisszajátszás az ideális megoldás a gólok megítélésénél tapasztalható bírói tévedések korrigálására.

Joseph Blatter annak nyomán fejtette ki véleményét, hogy a németországi labdarúgó világbajnokságon a játékvezető vasárnap nem adta meg a francia válogatott szabályos gólját Dél-Korea ellen.

A mérkőzés 32. percében Patrick Vieira fejelt kapura, a labda túljutott a gólvonalon, a bíró viszont - mivel a partjelző nem jelzett - továbbot intett.

Nem hinném, hogy jó ötlet lenne mérkőzéseket a vitatott helyzetekben megállítani - reagált a felvetésre a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke.

Joseph Blatter célravezetőbbnek tartja a labdákba építendő chipeket. A sportvezető emlékeztetett arra, hogy egy ilyen rendszert már teszteltek a 17 éven aluliak tavalyi világbajnokságán, de az általános elterjedéséhez szerinte további tapasztalatszerzésre van szükség.

Egyelőre csak annyit tehetünk, hogy elfogadjuk a játékvezetők döntését. Nyilván lesznek olyanok, akik egy meg nem adott gól, vagy tizenegyes miatt panaszkodnak majd, de a jelenlegi futballban benne van a bírói hiba lehetősége - tette hozzá a FIFA elnöke.

Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 15:23
2024. április 16. 14:48
×
×
×
×