eur:
393.76
usd:
368.01
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Az angoloknak sikerült elkerülni a házigazdát

Kemény, hajtós mérkőzést vívott egymással Anglia és Svédország. A meccs tétje az volt, hogy a győztes elkerüli a nyolcaddöntőben a házigazda Németországot. A 2-2-es végeredmény az angol csapatnak kedvez, csoportgyőztesként Ecuador ellen játszanak a következő körben. Svédország pedig készülhet a szombat esti müncheni rangadóra a német csapat ellen.

Ellentétes félidőket láthatott a kölni stadionba kilátogató 45 ezer szerencsés jegytulajdonos és a tévék előtt szurkoló több százmillió néző.  Az első játékrészben az angolok kisebb mezőnyfölényben játszottak a minden elképzelés nélkül szaladgáló svédek ellen. Az angoloknak több helyzetük is volt, míg a skandinávok még Robinson kapujára sem tudta lőni.

 

 

Az angolok mezőnyfölényüket az első félóra végén tudták gólra váltani.   Beckham jobb oldali beadását Crouch fejelte középre a hosszú oldalról, azonban Alexandersson kibólintotta a labdát, amit Joe Cole a kaputól 25 méterre, a bal oldalon mellre vett, majd kapásból ellőtt, a labda a bal felső sarokba vágódott. Minden bizonnyal ez volt eddig a világbajnokság legszebb találata!

 

Az első félidő krónikájához tartozik, hogy Michael Owen a 2 percben súlyosnak tűnő sérülést szenvedett.  Az angol csatárt le kellett cserélni: passzolás közben kifordult a jobb térde. 

 

A második 45 percben a svédek átvették az irányítást, sokkal veszélyesebben játszottak ellenfelüknél. Allb:ck egyenlítő gólja történelmi találat volt: a vébék történetének 2000. találata. 

 

A szigetországiaknak elsősorban a szögletek hárítása okozott gondot. A skandinávok a góljuk mellett kétszer a felső kapufát találták el. A hajrában egy váratlan ellentámadás végén a csereként beállt Gerrard góljával az angolok szereztek ismét vezetést, amire Larssontól "postafordultával" érkezett a válasz.

 

 

 

 

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×