eur:
392.73
usd:
366.36
bux:
66855.56
2024. április 26. péntek Ervin

Kemény: nem tenném a brazilokra a pénzem

A hollandok, az angolok vagy a brazilok győzelmét várja a labdarúgó világbajnokságon Kemény Dénes. A magyar férfi vízilabda válogatott szövetségi kapitánya szerint aki egy hosszú torna elején sziporkázik, az később valószínűleg elbukik. A sokáig Olaszországban edzősködő szakember az InfoRádióban azt mondta, hogy az itáliaiak hihetetlenül nagyképűek, ha fociról van szó.

Mi a véleménye az eddig lejátszott mérkőzésekről?

Nagyon tetszett az Argentína - Elefántcsontpart mérkőzés, mivel rengeteg nagyszerű játékos van mindkét csapatban. Az is mutatja a nemzetközi futball kiegyenlítettségét, hogy egy magabiztos, a végső aranyéremre is esélyes argentin csapat 2:0-ás vezetése után is ellenfele a végsőkig bizonytalanná tudta tenni a végeredményt. Ha Elefántcsontpart egy picit szerencsésebb a befejezéseknél, hamarabb rúgja a szépítő gólt, akkor nagyon közel kerülhetett volna ahhoz, hogy kiegyenlítsen. Szerintem nagyon szórakoztató, vibráló mérkőzés volt.
Valamivel többet vártam az angol csapattól. Nyilván hosszú egy ilyen világverseny és nem az elején kell a legjobban játszani, és más lesz a muzsika, hogyha Rooney is visszatér. Úgy gondolom, ráültek arra az 1:0-ra, kellemes ritmusban végigjátszották a meccset, nem nagyon adtak esélyt az ellenfélnek, és nem is törődtek azzal, hogy jobban szórakoztassák a közönségüket. De ha az elmúlt világbajnokságokra gondolok, szinte mindig az nyer, aki az elején csak döcög, sőt, urambocsá' becsúszik egy döntetlen vagy még egy vereség is.

Ön szerint ki nyer? A legtöbben a brazilokat várják az élre.

Szerintem várjuk meg az első mérkőzésüket, hiszen ha az elején elkezdenek sziporkázni, akkor nagyon könnyen előfordulhat, hogy egyszer valahol valakibe beleakadnak és kiesnek. Ez így volt például a 82-es spanyolországi vb-n, ahol egyértelműen ők játszották a legszebb futballt, majd egyszer csak kaptak három gólt egy bizonyos Paolo Rossitól, és kiestek. Nem tenném a brazilokra a pénzem, én inkább keresgélnék a maradék csapatok között. A németeket ugye nem lehet leírni soha, az angolok is már nagyon régóta nem nyertek, egyszer kijöhet nekik a lépés. Azért a portugáloknál szintén van egy-két fantasztikus labdarúgó és az előbb említett argentinok is jók.

Ön kinek szorít?

Nekem egy holland, egy angol vagy egy brazil győzelem is tetszene. Megmondom őszintén, túl sokat éltem Olaszországban ahhoz, hogy tudjam: mennyire nem látnak a flegmától, a nagyképűségtől, ha fociról van szó. Annak azért nem örülnék, ha az olasz csapat nyerne. A német csapat otthon játszik, az ő mentalitásukat sem kell senkinek bemutatni. Akkor érezném a legjobban magam, ha a holland, az angol, vagy a brazil csapat nyerné a vébét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Az amerikai GDP adatok csütörtökön a forint piacán is nagyobb elmozdulásokat hoztak, a kezdeti gyengülést követően azonban gyorsan magára talált a hazai fizetőeszköz: az euróval szemben egy, a dollárral szemben pedig kéthetes csúcsra erősödött a magyar deviza. A pénteki nap is hozhat azonban nagyobb kilengéseket, ugyanis délután Amerikából fontos inflációs adat érkezik, emellett pedig este az S&P Global Ratings ismerteti új adósbesorolását Magyarországról.  Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×