eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Szigorított bíráskodás - magyarok nélkül

Először működnek közre állandó játékvezetői hármasok a labdarúgó-világbajnokságon. A nemzetközi szövetség (FIFA) azt reméli a döntéstől, hogy kevesebb lesz a tévedés, valamint a kommunikációs probléma a játékvezetők és partjelzőik között.

A bíróknak és asszisztenseiknek több elméleti és fizikai tesztet kellett teljesíteniük és csak a legjobb eredményt elérők lehetnek ott a vb-n.

Szintén újítás a korábbi tornákhoz képest, hogy minden játékvezetőnek három asszisztenst kellett megneveznie és csak az a sípmester kap feladatot a világbajnokságon, akinek legalább két segítője is megfelelt a FIFA által támasztott követelményének.

Az új rendszer legnagyobb vesztese a legjobb spanyol játékvezető, Enrique Mejuto Gonzalez és a német Herbert Fahndel - aki Markus Merk mögött második a német játékvezetők rangsorában -, mindketten azért maradtak le a tornáról, mert csak egy segítőjük felelt meg a felmérések során.

Más okból hiányzik az olasz Massimo de Santis. A bíró ellen ügyészségi vizsgálat folyik a hazájában kitört fogadási botrány miatt.

A legbalszerencsésebb játékvezető a jamaicai Peter Prendergast, aki Németországban futóedzés közben szenvedett térdsérülést és emiatt kellett hazautaznia.

Magyarországról sem bíró, sem partjelző nem utazik a világbajnokságra.

Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Együttműködik Japán és Brazília

Együttműködik Japán és Brazília

A japán miniszterelnök brazíliai látogatásán a két ország megállapodott pénteken abban, hogy együttműködve fokozzák erőfeszítéseiket a klímaváltozás elleni küzdelemben és az Amazonas-vidéki esőerdők védelmében, amihez Tokió anyagilag is hozzájárul. Kisida Fumio és Luiz Inácio Lula da Silva aláírt egy Zöld Partnerségi Kezdeményezés című, átfogó együttműködési megállapodást az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentéséről és olyan környezetvédelmi célokról, mint például az erodálódott mezőgazdasági területek helyreállítása, az erdőirtás megakadályozása és a fenntartható mezőgazdaság előmozdítása.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×