INFORÁDIÓ 

2018. március 25. vasárnap
Irén, Írisz

Ronaldo könnyebben megsérült

InfoRádió / MTI
Ronaldo kisebb sérülése keltett izgalmakat a futballvilágbajnoki címvédő brazil csapatnál. A legutóbbi vébé gólkirályának valószínűleg csak néhány edzést kell kihagynia, és csoportmeccsekre már újból bevethető állapotban lesz.

A dél-amerikai klasszis állapota miatt aggódókat Carlos Alberto Parreira szövetségi kapitány nyugtatta meg, aki az új-zélandiak ellen 4-0-ra megnyert, utolsó előkészületi meccs után nyilatkozott Ronaldo állapotáról.

"A lábán keletkezett egy apró vízhólyag, emiatt nem játszott a második félidőben, de cseppet sem izgulok, legfeljebb néhány tréninget kell kihagynia, s rendbe jön" - mondta a szakvezető, aki amúgy elégedett volt a svájci felkészülés tapasztalataival, így az új-zélandiak elleni diadallal is.

"Örülök a 4-0-s győzelemnek. Nagyon jól játszottunk, legalább húsz helyzetünk volt, és ha jobban összpontosítunk, no meg ha nem véd olyan kiválóan az új-zélandi kapus, még nagyobb arányú lehetett volna a győzelem" - fogalmazott sajtótájékoztatóján Parreira, akinek együttesét a németországi vébé egyik legnagyobb favoritjaként említik szerte földön.

Okkal, mert a selecao egészen kiválót nyújtott vasárnap este is: Ronaldo nem sokkal a szünet előtt megszerezte a vezetést, majd a 30 ezer néző, zsúfolt ház előtt lezajlott mérkőzésen Adriano, Kaká és Juninho Pernambucano is betalált.

"Focistáim kiváló fizikai állapotban vannak, és most ez a legfontosabb" - összegzett a kapitány, aki külön is méltatta a Milan kitűnőségét, Kakát mint a meccs legjobbját.

Brazília csoportjában Horvátországgal kezd június 13-án, Ausztráliával folytatja 18-án, majd Japánnal zárja az alapkört 22-én.

A címlapról ajánljuk