eur:
393.73
usd:
365.39
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A Chelsea és az Arsenal a világbajnokság esélyese

A világon mindössze hét klubcsapat tud olyan kezdőtizenegyet kiállítani, amelyben csak a világbajnokságra benevezett játékosok szerepelnek. A sajátos klubrangsor alapján megközelítőleg kirajzolódnak az európai futball erőviszonyai, de a Bajnokok Ligája eredményét nem lehetne kitalálni.

Nem hiába fizetett ki a Chelsea orosz tulajdonosa font-százmilliókat új játékosokért az elmúlt években. Igaz, a nemzetközi áttörés idén is elmaradt, de a bajnoki címvédés mellett holtversenyben a legtöbb világbajnoki kerettaggal is Roman Abramovics csapata büszkélkedhet, szám szerint tizenöttel (ha a spanyol keretből sérülés miatt kieső Asier del Hornót is számba vesszük).

A tíz nemzetet képviselő játékosok negyede az angol válogatottat erősíti, a portugálok hárman vannak (a tavaszt a Stamford Bridge-en töltő Maniche-t is ide számítottuk), ők korábban valamennyien José Mourinho játékosai voltak a Bajnokok Ligája győztes FC Porto-nál.

Összeállításunk az előző szezon játékoskeretei alapján készült, de azóta tovább erősödött a csapat, hiszen már Michael Ballack és Andrij Sevcsenko is aláírt a Chelsea-hez.

A Bajnokok Ligája idei döntőjét elvesztő Arsenal is tizenöt vb-kerettagot tudhat magáénak, de csak három angollal rendelkezik, egyikük, Theo Walcott még az ágyúsok első csapatában sem szerepelt.

A bajnokságban a negyedik helyet épphogy csak elcsípő gárda szintén tíz válogatottba delegál játékosokat, némi meglepetésre a francia csapatba egyedül Thierry Henry-t.

Tizenhárom világbajnoki résztvevővel rendelkezik az AC Milan, a vörös-feketék játékosai hét válogatottba szóródnak szét, öten az olasz, hárman pedig a brazil nemzeti tizenegyben szerepelnek.

Az olasz bajnok, és a bundabotrány legfőbb érintettje, a Juventus tizenkét világbajnoki kerettagot tud felmutatni, akik közül öten az olasz, hárman a francia csapat tagjai.

Szintén tizenkét vb-kerettag szerepel az angol bajnoki ezüstérmes Manchester Unitedben, a három angol labdarúgó mellett két-két francia és holland is utazik a vb-re az Old Traffordról.

Európa idei legjobb csapata, az FC Barcelona éppen ki tudna állítani egy csapatot a világbajnoki résztvevőkből, bár ez fura tizenegy lenne, mivel kapus nem szerepel közöttük.

A Németországban egyeduralkodó Bayern München is tizenegy vb-futballistát számlál, érdekesség, hogy az európai nagycsapatok közül egyedül a bajorok büszkélkedhetnek iráni válogatott labdarúgóval.

Természetesen ez a sorrend nem mutatja pontosan egy csapat erejét. Ezt jelzi, hogy a Bajnokok Ligája örökranglistájának vezetője, a Real Madrid tíz világbajnoki kerettag játékost vonultat fel, ugyanannyit, mint a szaúd-arábiai Al-Hilal - utóbbinál valamennyien a szaúdi válogatott tagjai. Az alábbi lista a teljesség igénye nélkül készült.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa

Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa

Nem sok magyar internetező lehet már, aki ne hallott volna a Temuról, a kínai webshopról, amely pár hónapja robbant be a hazai e-kereskedelmi piacra és mostanra az egyik legnagyobb szereplővé vált. Az agresszív terjeszkedés és a szürreálisan alacsony árak komoly felzúdulást idéztek elő az online kiskereskedelmi szegmensben, akkorát, hogy már a Gazdasági Versenyhivatal is vizsgálódik a cégnél. De vajon hogy képes fennmaradni a Temu anyacége, mikor nagy valószínűséggel minden – egyelőre ingyenes – szállításon pénzt veszít, mekkora lehet a részesedése itthon, és mi lesz az áfával, amit a vásárlásaink után kell befizetniük a magyar államkasszába. Ezeknek jártunk utána a Portfolio Checklist különkiadásában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×