eur:
392.64
usd:
367.63
bux:
0
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Fellélegezhetnek az adós futballklubok?

Ferencz Gábor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnökségi tagja szerint a Pénzügyminisztérium garanciát vállalt a klubok részére folyósított reorganizációs hitel visszafizetésére.

Ferencz Gábor 2000 és 2002 között a Magyar Hivatásos Labdarúgó Liga (MHLL) elnöke volt. Az MHLL 100 százalékos tulajdonosa annak a Profi Liga Kft-nek, amely 3,1 milliárd forint értékben reorganizációs kötvényt bocsátott ki.

Szinte minden élvonalbeli klub élt a lehetőséggel és vett fel kölcsönt. Most a Pécsnek, a Rákospalotának, a Vasasnak, a Zalaegerszegnek, a Tatabányának és a Győrnek nincs lejárt tartozása a reorganizációs hitelből.

Sajtóértesülések szerint a legnagyobb összeggel az Újpest (136 millió forint), a Diósgyőr (111 millió), a Ferencváros (96 millió) és a Fehérvár (80 millió) tartozik.

"Az összegek nagyságrendileg pontosak, minimális eltérés van a különböző médiumokban megjelentek és a tényleges adatok között, de ez a különbség nem jelentős" - mondta Ferencz Gábor.

"A helyzet első ránézésre valóban kilátástalannak tűnik, de úgy gondolom, nem kell pánikot kelteni, meg tudjuk oldani ezt a problémát. Mivel a Pénzügyminisztérium garanciát vállalt a hitelek pontos visszafizetésére, teljesen érthető, hogy a PM nem elégedett a kialakult helyzettel. Bővebbet az MLSZ csütörtöki elnökségi ülése előtt nem szívesen mondanék, először a szövetség irányító testületének kell megismernie a javaslatomat" - tette hozzá a sportvezető.

Ferencz Gábor arról is beszélt, hogy májusban elkezdődik a klublicencek kiadása a következő szezonra.

"Információim szerint csak azok a csapatok kapnak indulási engedélyt a 2006/2007-es bajnokságra, amelyeknek nincs tartozásuk, de erről is a csütörtöki elnökségin születhet döntés. A reorganizációs hitelek késedelmes visszafizetése, vagy ennek esetleges elmulasztása a mostani bajnokságot nem befolyásolja, minden csapat végig tudja játszani az idényt" - mondta az MLSZ elnökségi tagja.

Az átalakított MLSZ elnökségi ülései nyilvánosak, de Ferencz Gábor reorganizációs hitelekkel kapcsolatos felszólalását, illetve Sebes Józsefnek, az MLSZ felügyelő bizottsági elnökének tájékoztatását a szövetség jogairól és szankcionálási lehetőségeiről ebben a kérdésben zárt ajtók mögött vitatja meg a testület.

Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×