INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

A szurkolók bánják a kiscsapat történelmi sikerét

Infostart / InfoRádió
Fennállásának legnagyobb sikerét aratta az angol Reading futballcsapata, miután az együttes feljutott az angol élvonalba. A szurkolók örömébe azonban némi üröm is vegyült, miután a klubtulajdonos első dolga az volt, hogy másfélszeresére emelte a belépők árát.

A 135 éve alakult Reading története legnagyobb sikerét érte el azzal, hogy a közelmúltban feljutott az angol élvonalba. A szurkolók öröme azonban nem lehet felhőtlen, hiszen a klub multimilliomos tulajdonosa, a Nagy-Britannia 153. leggazdagabb emberének számító John Madejski egyik első intézkedéseként drasztikusan megemelte az éves bérletek árát.

Kicsi a stadion

Az emelés egyik oka a Reading stadionjának angol viszonylatban kicsi befogadóképessége. A 24 ezer fős stadion ugyanis teltház esetén sem képes a Premiershipben szükséges méretű bevételt. Márpedig ahhoz, hogy a csapat képes legyen az első osztály követelményeinek megfelelően megerősíteni keretét, pénz kell - indokolt a klubvezetés.

"Szembe kell néznünk azzal a ténnyel, hogy a Premiershipben fogunk játszani és szeretnénk is bennmaradni. Rengeteg pénzt kell a nyáron elköltenünk, viszont a miénk lesz az egyik legkisebb élvonalbeli stadion. Szeretnénk minden esélyt megragadni a bennmaradás érdekében, ehhez pedig árakat kell emelnünk" - jelentette ki John Madejski tulajdonos.

A szurkolók nem erre számítottak

A szurkolókat az áremelés ténye nem, mértéke azonban meglepte. "Az árak kicsit magasabbak lesznek, mint amiben reménykedtünk. Az 500 font egyfajta pszichológiai határ" - nyilatkozta John Keen, a szurkolók vezetője.

"Reménykedtünk abban, hogy a klub valamivel jobban díjazza majd a hűségünket. A Premiershipben az áremelés megszokott dolog, de a mértéke sokkolt minket" - fogalmazott a főszurkoló, aki azt is hozzátette: az árak sok szurkolót elriaszthatnak majd a meccsre járástól.

A címlapról ajánljuk