eur:
393.47
usd:
367.04
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

A vert mezőnyben végzett Sebestyén Júlia és Pavuk Viktória

A vert mezőnyben végeztek a magyar műkorcsolyázók a torinói téli olimpián: Sebestyén Júlia a 18., Pavuk Viktória pedig a 23. helyen zárt. A verseny meglepetése, hogy az orosz favorit Szluckaja elesett, így az aranyérem a japán Arakaváé lett.

Sebestyén újabb bukása

Sebestyén Júlia továbbra is válságban van. A két évvel ezelőtti Európa-bajnok - aki az idei kontinensviadalon csak a 14. lett - szerette volna feledtetni a keddi rövidprogramját, amelynek során a Lutz ugrása közben elesett a torinói téli olimpia műkorcsolya-versenyében.

A tiszaújvárosi versenyző Brahms: Magyar Táncok című művére korcsolyázott. A program elején hibátlanul ment, azután a tripla Salchowból csak dupla lett, később viszont megugrotta azt, amit két nappal korábban elrontott, de később a tripla flipnél elesett.

"Jól indult az előadásom, aztán sajnos jöttek a hibák. Amióta megnyertem 2004-ben az Eb-t, és utána több kudarc ért, mindig ott van a gondolataimban, hogy hibázhatok. A lelki problémák megoldásában sokan segítenek, és ígérem, a nézők láthatják még az igazi Sebestyén Júliát!"- mondta a tiszaújvárosi versenyző.

Pavuk az első olimpiáján lett 23.

Pavuk Viktória a 19. helyről kezdte a mai programot, de a gyakorlat közben elesett, így nem sok esélye maradt az előrelépéshez. A 2004-ben Eb-negyedik versenyző a gyakorlat közben a tripla flipnél bukott, és a háromfordulatos Lutz, illetve toeloop helyett mindkétszer csak duplát ugrott, és végül az utolsó előtti, 23. helyen zárt.

"Sajnos, nem volt tökéletes a programom, egy duplát kihagytam, két triplából csak dupla lett, és volt egy esésem is. Jobbra számítottam, ám az első olimpiámon nyújtott teljesítményem alapján nem vagyok elkeseredve. A rövidprogramnál lepontoztak, noha jónak éreztem az előadásomat, és lelkileg ez kicsit megviselt"- mondta Pavuk Viktória.

Az első japán női műkorcsolyázó aranyérem

A versenyt meglepetésre a 2004-es világbajnok japán Sizuka Arakawa nyerte, mivel az orosz Irina Szluckaja elesett a kűrben. Az ezüstérmet az amerikai Sasha Cohen, a bronzot pedig így az esélyesnek tartott Irina Szluckaja szerezte meg.

Arakavának csak hibátlanul kellett teljesítnie, és csupán arra kellett figyelnie, hogy ne essen, mivel két legnagyobb riválisa, Cohen és Szluckaja is bukott a kűrben. Ezt sikerrel teljesítette, és így megszerezte az első japán női műkorcsolya-aranyat.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Tombol a jelentési szezon, mi jön ma a tőzsdéken?

Tombol a jelentési szezon, mi jön ma a tőzsdéken?

Mérsékelt elmozdulásokkal kezdődhet a kereskedés az irányadó európai tőzsdéken a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák előtt. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×