INFORÁDIÓ 
2020. július 11. szombat
Lili, Nóra

napinfo

gazdaságvédelem

versenyképesség

varga mihály

Gazdaságvédelmi és a versenyképességet javító törvényjavaslatot nyújtott be a kormány - Hírösszefoglaló

Infostart

Törvényben kötelezné az önkormányzatokat a kormány, hogy a helyi tömegközlekedésre fordítsák a beszedett iparűzési adót. Mégsem sztrájkolnak szerdán a szociális ágazatban dolgozók.

Újabb gazdaságvédelmi és a versenyképességet javító törvényjavaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek a Pénzügyminisztérium. A tervezet értelmében négy járulékfajta olvad egybe a társadalombiztosítási járulékba 2020. július 1-jétől, amelynek mértéke 18,5 százalék. Minden dolgozó nyugdíjast megillet a járulékmentesség. Az adócsökkentéssel a gyermekes családok is számolhatnak. Továbbá jövőre minden számláról online adatot kell majd szolgáltatni.

Törvényben kötelezné az önkormányzatokat a kormány, hogy a helyi tömegközlekedésre fordítsák a beszedett iparűzési adót. Tuzson Bence a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára közölte: a kormány az önkormányzatok egyik legfontosabb feladatának a helyi tömegközlekedés finanszírozását tartja és ezt a mostani jogszabályok is kimondják.

Mégsem sztrájkolnak szerdán a szociális ágazatban dolgozók, mert nincs megegyezés az elégséges szolgáltatásról. Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke az InfoRádióban elmondta, az érdekképviselet mostantól sztrájkhónapot tart, és ha a bíróság dönt a még elégséges szolgáltatásról, akkor megtartják a munkabeszüntetést.

Nincs kórházi létszámstop az Állami Egészségügyi Ellátó Központ közleménye szerint. A Kórházszövetséggel ugyanakkor azt közölte a központ, hogy mindent megtesz a korlátozás feloldásáért és közleményében kitért arra is, hogy nincs akadálya az üres álláshelyek betöltésének.

Egyeztetésre hívta a Normafáról Karácsony Gergely főpolgármestert és Szabó Tímeát, a Párbeszéd társelnökét a 12. kerület polgármestere - erősítette meg Pokorni Zoltán az InfoRádiónak. A polgármester egyetért azzal, hogy az az ideális, ha nem autóval, hanem a fogaskerekűvel mennek fel a Normafához az emberek, ezért kellene meghosszabbítani annak vonalát.

Új típusú, hároméves bérmegállapodást, munkaidő-csökkentést, 3 millió forintos hűségpénzt, a kedvezményes nyugdíjba vonulás új rendszerét, valamint értékesebb cafeteriát is követel a Vasutasok Szakszervezete. A munkaadói oldal szerint ehhez mindenképpen szükséges a kormányzat bevonása.

Az idén megdőlt a beruházási rekord. A külgazdasági és külügyminiszter az Országgyűlés gazdasági bizottságában elmondta: október végéig 62 nagy beruházásról kötöttek megállapodást, ami több mint 9 ezer új munkahelyet jelent, amihez a kormány csaknem 130 milliárd forint készpénztámogatást biztosított.

Koalíciós kormány létrehozásáról állapodott meg a Spanyol Szocialista Munkáspárt és az Együtt képesek vagyunk nevű baloldali párttömörülés Madridban. Pablo Iglesias, az Unidas Podemos vezetője hangsúlyozta: progresszív kormányt kívánnak létrehozni, amely kombinálja pártja bátorságát a szocialisták tapasztalatával.

Politikai menedéket kapott Mexikóban Evo Morales volt bolíviai elnök, aki lemondása után hétfőn hagyta el hazáját. Bolíviában közben a hadsereg beavatkozását kérte a rendőrség az erőszak megfékezése érdekében, mert több településen rendőrőrsöket fosztottak ki és gyújtottak fel.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018