eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Pixabay

Elhunyt Futaki Attila művész, képregényrajzoló

A külföldön is elismert és rendszeresen publikáló képregényrajzoló, illusztrátor 39 éves volt.

Méltósággal viselt, gyors lefolyású betegség következtében, január 2-án, 39 éves korában elhunyt Futaki Attila képregényrajzoló, a kortárs képregény Magyarországon és külföldön is meghatározó alakja. A halálhírt a családja közölte a prae.hu művészeti portállal.

Futaki Attila Békéscsabán született, és már kiskamasz korában foglalkoztatta a képregénykészítés. A Magyar Képzőművészeti Egyetem mellett a firenzei nemzetközi képregényiskolában tanult. Első magyar nyelvű albuma 2009-ben jelent meg Spirál címmel a Magvető Kiadónál és Franciaországban az Editions Carabasnál.

Magyarországon és külföldön is rendszeresen publikált. A Disney/Hyperion Books megbízásából ő rajzolta a Percy Jackson-sorozat három részét.

Szakmailag az egyik legsikeresebb képregénye a Scott Snyder és Scott Tuft regényéhez készített Severed volt. Külföldi munkái között volt még a Franciaországban kiadott Le tatoueurt, amely Magyarországon is megjelent folytatásokban.

Több francia és amerikai kiadó elismert munkatársa volt, illusztrációival találkozhattak a New York Times, a GQ, a The Atlantic, a The Intercept, a Forbes és a Frankfurter Allgemeine Zeitung olvasói is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×