eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 3. vasárnap Kornélia
Besenczi Árpád színész. Forrás: Facebook / Hevesi Sándor Színház/Zalaegerszeg
Nyitókép: Facebook / Hevesi Sándor Színház/Zalaegerszeg

Varratszedés után – Besenczi Árpád balesetéről és maradandó károsodásáról is beszélt

A körülményekhez képest már sokkal jobban van színész-igazgató, akinek november közepén egy előadás közben leszakadt az egyik ujja.

A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház igazgatója a HelloVidék kérdésére először arról tájékoztatott, hogy "már kivették a varratokat, ám még sok mindent nem tudok csinálni, így vezetni se, de a színházban már dolgozom".

Ami a konkrét balesetet illeti, egyértelműsítette, hogy "ez a baleset nem külső ok miatt, hanem a saját magam hibájából történt. Nem volt semmi mulasztás műszakilag. Nekünk saját díszletgyártó üzemünk van, és magunk gyártjuk a díszleteket". Éppen ezért nem kell szigorítani a szabályokon, csak jobban be kell tartani.

Takarékoskodás

Az interjúban szóba került az energiaválság is. Komoly intézkedéseket hoztak. Ezek szerint "odafigyelünk a spórolásra, ebbe a villanyok lekapcsolását, a számítógépek áramtalanítását is beleértem".

Az önkormányzattal egyeztetve pedig december 16. és január 8. között téli szünet lesz.

Ez korábban is bevett szokás volt, az idei abban más, hogy egy héttel tovább tart. A hétfőket is szünnappá nyilvánítottuk, ha nincs előadás, akkor vasárnap-hétfő is szünnap. Ekkor az irodákban sem dolgoznak.

Tervek

A tervekről is szó esett. Lesz egy nagyon izgalmas előadásuk egy zalai szerzőtől, Szálinger Balázstól, a címe Becsvölgye lesz. Ez egy falusi krimi, amit Mihály Péter fog rendezni. Előtte még bemutatják a Hunyadi Sándor írta Három sárkány című vígjátékát. Ennek Rékasi Károly lesz a főszereplője.

Jövő áprilisban pedig olyan musicallel várják a nézőket, ami "szemet gyönyörködtető lesz". Ez az Annie, a kis árva című darab, aminek a története nagyon hasonlít a Twist Olivérhez.

"Ekkora városban mindent játszani kell, klasszikust, gyerekdarabot, kortárst, vígjátékot. Ezt nem könnyű összehozni, de általában azért sikerül" – zárta az interjút Besenczi Árpád.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: két-három nap lesz felkészülni arra, hogy hatalmas mágneses vihar jön a Földön

Kiss László: két-három nap lesz felkészülni arra, hogy hatalmas mágneses vihar jön a Földön

Szokatlanul erős napkitöréseket észleltek a szondák, de a hétköznapi életet még ezek sem zavarták meg. Erősödő aktivitása miatt azonban a következő bő egy évben nem lehet kizárni, hogy pusztítóbb hatású napviharok is elérik a Földet – fejtette ki az InfoRádióban Kiss L. László Prima Primissima-díjas csillagász, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×