eur:
394.62
usd:
365.22
bux:
65482.75
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Becze Gábor, Radványi Balázs, Gryllus Vilmos, Huzella Péter és Gryllus Dániel, a Kaláka együttes tagjai (b-j) a Petőfi Irodalmi Múzeum Nyári fesztiváljának nyitó koncertjén 2017. június 26-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Turnét szervezett a Kalákának Böjte Csaba alapítványa

A dévai alapítványhoz tartozó otthonok lakói élőben hallhatják a legendás együttes legjobb gyerekdalait – Három székláb címmel.

Erdélyben turnézik jövő héten a Kaláka. A kétszeres Kossuth-díjas együttes Három székláb című, gyerekeknek szóló műsorát adja elő.

A Kaláka a Dévai Szent Ferenc Alapítvány és Böjte Csaba meghívásának tesz eleget. Október 3-án Déván, 4-én Kovásznán, 5-én Csíkszeredán, 6-án Gyergyószárhegyen, 7-én pedig Székelyhídon lépnek fel – közölték a szervezők.

Mint írták, a műsor a Kaláka legkedveltebb gyerekdarabjaiból áll, felhangzanak többek között a Kányádi Sándor, Weöres Sándor, Tamkó Sirató Károly, Móra Ferenc, Hajnal Anna verseire írott dalok A pelikán, a Nálatok laknak-e állatok?, az Ukulele, Az én szívemben boldogok a tárgyak, a Bőrönd Ödön és a Madáretető című lemezről.

A zenekar az elmúlt hétvégén érkezett haza Törökországból, ahol két helyszínen, az isztambuli Atatürk Kulturális Központban, valamint a rodostói Rákóczi-házban adott koncertet.

A Kaláka 1969-es megalakulása óta, több mint ötven éve egyet jelent a magyar és az egyetemes költészet kimagasló alkotásainak megzenésítésével. Írtak zenét József Attila, Ady Endre, Kiss Anna és Kosztolányi Dezső verseire is.

A kétszeres Kossuth-díjas együttesben, amely eddig több mint harminc lemezt készített, Gryllus Dániel (fúvós hangszerek, citera, ének), Gryllus Vilmos (cselló, gitár, ének), Radványi Balázs (mandolin, gitár, ukulele, brácsa, ének) és Becze Gábor (bőgő, ének) szerepel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×