INFORÁDIÓ
2022. augusztus 13. szombat
Ipoly

magyar zene háza

baán lászló

liget projekt

Baán László, a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa (b) és Batta András, az MZH ügyvezető igazgatója a Kreatív Hangtér kiállítás megnyitóján a Magyar Zene Házában (MZH) 2022. május 17-én. A kiállítás nyolc nagyszabású, egyedi tervezésű hangkeltő installációval várja a látogatókat.

Hangos játszótér nyílt a Magyar Zene Házában

InfoRádió

Kortól és zenei előképzettségtől függetlenül fedezhetik fel a hangok gazdag világát azok, akik a Magyar Zene Házának szerdán nyíló új kiállítása, a Kreatív Hangtérre mennek el.

Több mint 200 ezer látogatója volt már január óta a Magyar Zene Házának és 10 ezernél is többen vettek részt különböző programokon, koncerteken, kiállításokon – mondta érdeklődésünkre Baán László. A Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa szerint az épület az egyedi szépségével és oktatási tereivel zenei "beavató intézménnyé vált", ami most tovább bövűlt egy kreatív hangtérrel és a zenei csodák palotájával.

Egy speciális beltéri játszóteret nyitottunk nagyoknak és kicsinyek, amelyet ugyanúgy lehet használni, mint a már működő külsőt - közölte Baán László. A miniszteri biztos azt mondta:

ez a hangtér a bennünk élő gyermeket szólítja meg, hogy nyugodtan kísérletezzen, játsszon a zseniális magyar tervezésű egyedi hangszerekkel,

majd a megalkotott művet vezényelhesse is, ha szeretné. A kiállítás a látogatókat a tervek szerint segít eligazodni a hangok világában és többféle élményt is ad majd.

Szeptemberben egy nagy időszaki kiállítás is nyílik majd a Magyar Zene Házában, amely a magyar pop-rock történetét mutatja a '60-as évektől a rendszerváltásig - jelentette be Baán László.

"A rendkívül népszerű állandó kiállítások mellett bemutatkozik majd az időszaki kiállítótér is,

amelyet az első izgalmas kiállítás után sok más egyéb is követ majd, amelyek azt bizonyítják, hogy egész Európában, de talán az egész világon ez a legkomplexebb zenei intézmény" - mondta kormánybiztos.

Az eddigi tapasztalatok alapján azt javasolta Baán László mindenkinek, hogy előre foglaljon időpontot, mert 15 embernél többet egyszerre nem igazán tudnak fogadni a hangtérben.

Batta András, az MZH ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy óriási dolog a Kreatív Hangtér megvalósulása, már 2015-ben szerettek volna egy zenei csodák palotáját létrehozni.

Az a gyönyörű helyzet állt elő, hogy van egy zenei univerzumunk, a hangdóm, ahol valóban a kozmoszt lehet megtapasztalni, van egy történeti sétánk, és immár van egy olyan kreatív hangterünk, különböző elmés szerkentyűkkel - fejtette ki. Ezeket egy kivételével Váczi Dániel találta ki.

Ez egy olyan kis játéktér, egy játékteremm ahonnan nem lehet szabadulni, aki bemegy, órákat el tud tölteni - tette hozzá.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Kapcsolódó hang

Baán László
 
Batta András
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018