eur:
396.06
usd:
369.31
bux:
69711.91
2024. június 17. hétfő Alida, Laura
Velence, 2018. szeptember 2.Cate Blanchett ausztrál színésznő a Sóhajok (Suspiria) című film bemutatóján a 75. Velencei Filmfesztiválon 2018. szeptember 1-jén. (MTI/EPA/Ettore Ferrari)
Nyitókép: MTI/EPA/Ettore Ferrari

Új filmes díjat hoznak létre

Cate Blanchettet jutalmazzák felejthetetlen alakításai miatt.

Cate Blanchett ausztrál színésznő veheti át elsőként a nemzetközi Goya-díjat, amely a legrangosabb spanyol filmes kitüntetés idén létrehozott új kategóriája.

A spanyol filmakadémia azért döntött a már meglévő 27 kategória bővítése mellett, hogy elismerje azokat a személyiségeket, akik munkájukkal hozzájárultak ehhez "a kultúrákat és nézőket a világ minden tájáról egyesítő" művészeti ághoz.

A kitüntetés bejelentéséről szóló közleményben a filmes testület hangsúlyozta: a kétszeres Oscar-díjas Cate Blanchett világszerte az egyik legkeresettebb, tisztelt és szeretett művész, akinek felejthetetlen alakításai "emlékezetünk és jelenünk részei".

A filmsztár személyesen veszi át az elismerést a díjátadó ceremónián Valenciában. Tavaly a koronavírus-járvány miatt virtuálisan tartották meg az ünnepséget.

A 36. alkalommal kiosztandó Goya-díjra a legtöbb, húsz jelölést Fernando León de Aranoa A jó főnök című filmje kapta, amelyben Javier Bardem játssza a főszerepet. Nyolc kategóriában versenyez Pedro Almodóvar Párhuzamos anyák című alkotása Penélope Cruz főszereplésével.

Címlapról ajánljuk
Karácsony Gergely a Kúriához fordult, új választást szeretne - itt vannak az indokai

Karácsony Gergely a Kúriához fordult, új választást szeretne - itt vannak az indokai

Budapest főpolgármestere beadta hétfőn a Kúriának azt az indítványt, amelyben a főpolgármester-választás eredményének megsemmisítését és a szavazásnak az egész városban történő megismétlését kéri.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.18. kedd, 18:00
Horváth Péter
a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×