eur:
393.15
usd:
366.94
bux:
66511.18
2024. április 25. csütörtök Márk
Közös zászlólengetés a 27. Sziget fesztiválon az óbudai Hajógyári-szigeten 2019. augusztus 10-én.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Mi lesz a nem oltható 18 év alattiak nyarával?

Sok a bizonytalanság még az idei hazai fesztiválok körül, az egyik nagy kérdés, hogy az oltás meglétéhez kössék-e a részvételt.

Vakcinaiga­zol­vány lesz, és hogy lesznek-e és milyen feltételekkel fesztiválok az idén, az hamarosan eldől. Jelen állás szerint a nagy nemzetközi események megrendezésére kicsi az esély, a belföldi piacot célzó programokra nagyobb – írja a vg.hu.

A szakma kivár, a járvány miatt teljes a bizonytalanság, nemcsak itthon, külföldön is. Az egyik lehetséges forgatókönyv, hogy a nagy fesztiválok az oltás meglétéhez kötik a részvételt. Ha így lesz, kérdés, milyen feltételekkel – mondta a lapnak Lobenwein Norbert fesztiválszervező, a Sziget, a VOLT Fesztivál, a Balaton Sound, a Mol Nagyon Balaton és az Akvárium Klub társtulajdonosa.

Nagy kérdés az is, hogy

mi van azokkal a fiatalokkal, akik nem szerepelnek az oltási tervekben, ugyanakkor a 18 év alattiakat nem szabad és nem is lehet kizárni a tömegrendezvényekről

– mutatott rá Lobenwein Norbert.

Sok fesztivál esetében a tavalyi lemondásokkor idénre kötötték át a programokat. A jegyértékesítés a nagy hazai fesztiváloknál még nem indult be.

A tavaly kétszer is elmaradt Ördögkatlan Fesztivál idei időpontját kitűzték, de a jegyárusítást nem kezdték el, mert harmadszor már szeretnének biztosra menni – mondta a vg.hu-nak Bérczes László, a rendezvény társigazgatója.

A júniusi mellett egy augusztusival meghirdetett 2021‑es Fishing on Orfűre a bérletek és a kempingjegyek fele már elkelt, minden előadó és közreműködő vállalta, hogy mindkét dátumon rendelkezésre áll – közölték a szervezők, akiknek az oltásigazolással kapcsolatban nincs még hivatalos állásfoglalásuk.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Kapott egy pofont a forint az amerikai adatra

Kapott egy pofont a forint az amerikai adatra

A szerda reggeli erősödést követően délután ismét gyengülni kezdett a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően azonban úgy tűnik, hogy ismét képes magára találni a magyar fizetőeszköz, csütörtök délelőtt még folytatódott az erősödés, a délutáni GDP adatok hatására azonban kapott egy pofont a forint. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.    

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×