eur:
393.28
usd:
367.37
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója ül íróasztalánál 2017. november 22-én. A főigazgató 2018 februárjától újabb öt évig vezetheti az intézményt.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Ehhez kezdenek az Operaház művészei az újbóli leállás után

Ókovács Szilveszter az InfoRádióval közölte: a mentőszolgálatnál már munkába álltak telefonközpontosként, ám október 1-jétől lassan visszaszivárognak a színpadra.

Október 17-éig nem tart előadásokat a Magyar Állami Operaház, de Maszkabál címen folyamatos streaming szolgáltatást nyújt, áriaestekkel, kamaradarabokkal. Az Operaház művészei pedig operátorként segítik a koronavírus-járvány idején az Országos Mentőszolgálat munkáját. Az önkéntesmunkát hétfőn az igazgatóság kezdte meg - számont be az InfoRádiónak Ókovács Szilveszter főigazgató.

"Az igazgatósági

értekezletünket hétfőn úgyszólván a mentőszolgálat központjában tartottuk meg;

valóban elkél a segítség, egy olyan feladattípusról van szó, amely normál időben nincsen. Mi viszont most vállaltuk, hogy akár hónapokon át biztosítjuk a szükséges kollégamennyiséget. Húsz munkaállomást láttunk, ahol napi 4 órás váltásban, akár 40 kollégánk is lehetne. Egyelőre ennyire nincs igény. A teszttelésre várakozással kapcsolatos kommunikációt végezzük el, ezt örömmel tesszük" - vázolta a különleges "idénycélokkal" kapcsolatban Ókovács Szilveszter, aki szerint ebben a helyzetben egy állami alkalmazottnak végképp kötelessége segíteni.

Már a bevetés első napján is "ismerőst" kellett hívnia az operaháziaknak, így az egész történet még közelebb került hozzájuk.

Beszámolt arról is, hogy

az intézményben 25 igazolt koronavírus-fertőzött volt

a keddi interjú idején, de ez a fertőzöttszám 1500 ember közül kerül ki, az arány így a vezető szerint "cseppet sem rosszabb, mint egy szimfonikus zenekarnál", ahol egy bő 40 fős csapat küzd 2-3-4 fertőzöttel.

A következő öt hétben 22 különböző programja lesz az Operaháznak az online térben.

A visszailleszkedésre október 1. után tesznek kísérletet.

A streaming szolgáltatás során 20 művész lehet jelen egyidőben. A szolgáltatás minden szerdán, pénteken, szombaton és vasárnap lesz majd látható az Opera közösségi oldalán és az Origo portálon.

  • Szerdánként opera-keresztmetszetek lesznek zongorával - azon darabokéi, amelyeket töröltek.
  • Péntekenként a zenekar, az énekkar és a balett komplex műsorát lehet látni - 20-20 percben.
  • Szombat-vasárnaponként a vezető énekesek vendégeikkel és zongorakísérettel lesznek hallhatók.

Ez a műsorfolyam október végéig megy, akkor ha "bármi lesz", reagálni fognak - ígéri a főigazgató.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában
szakértők az Arénában

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×