INFORÁDIÓ 
2020. május 30. szombat
Janka, Zsanett

mozart

requiem

koncert

nemzeti filharmonikus zenekar

nemzeti énekkar

gazdagrét

Hamar Zsolt, Liszt Ferenc-díjas karmester, zeneszerző, a Nemzeti Filharmonikusok új zeneigazgatója a fővárosi Művészetek Palotája (Müpa) előtt 2017. április 3-án.

Ingyenes Mozart-requiem Gazdagréten a Filharmonikusoktól

Infostart

A szerzője által be nem fejezett, legendás művet kétszer is hallhatja a közönség.

A "Forrás a zenének - feladat a zenésznek" program keretében a Nemzeti Filharmonikusok Zenekar és a Nemzeti Énekkal Mozart Requiemjével áll a közönség elő kétszer is, november 8-án és 9-én is - ingyenesen a gazdagréti templomban, este 7 órai kezdettel - tudta meg a Filharmonikusoktól az Infostart.

A szólisták: Szalai Ágnes (szoprán), Estefán Tünde (alt), Boros Sándor (tenor) és Pintér Dömötör (basszus) énekművészek működnek közre. Vezényel: Hamar Zsolt.

A különleges műről az együttes közölte, az élete utolsó évében járó Mozart éppen A varázsfuvolán dolgozott, amikor egy magát megnevezni nem kívánó, titokzatos idegen jelent meg nála, hogy gyászmisét rendeljen. A zeneszerző ekkor már súlyos beteg volt, így hihető az az utókorra hagyományozott kijelentése, hogy érzése szerint saját gyászmiséjét írja. A halálos betegség meg is akadályozta abban, hogy a Requiemet befejezze. Halála után legkedvesebb tanítványa, Franz Xaver Süssmayr fejezte be a félbemaradt töredéket. A titokzatos megrendelőről pedig kiderült, hogy egy mindig más tollával ékeskedő, magát zeneszerzőnek kiadó arisztokrata: gróf Walsegg volt.

Nyitókép: Balogh Zoltán
A címlapról ajánljuk

Elhunyt Oplatka András

A Prima Primissima díjas magyar-svájci újságíró Zürichben adta vissza lelkét a teremtőnek....
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018