eur:
393.13
usd:
367.37
bux:
0
2024. április 24. szerda György
A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) új központja az Andrássy út 101. szám alatt 2018. augusztus 18-án. A műemléki és védett épület felújítási munkálatainak végeztével az egykori MÚOSZ-székház és a Bajza utca sarkán lévő szecessziós villa összekötésével alakították ki a köztestület új székházát.
Nyitókép: MTI/Balaton József

Összművészeti pályázatot írt ki a Magyar Művészeti Akadémia

Hároméves művészeti és művészetelméleti ösztöndíjprogramot indít a Magyar Művészeti Akadémia. Április végéig várják a jelentkezéseket.

Másodszor is útjára indítja művészeti ösztöndíját a Magyar Művészeti Akadémia - tudatta az InfoRádióval Kucsera Tamás Gergely, az intézmény főtitkára, indul tehát a "második évfolyam" a hároméves programban.

Mint elmondta, ez egy alkotói és kutatói ösztöndíj, pályázhatnak tehát művészek programmal, illetve művészetelméleti szakemberek a maguk programjával.

"Akadémiánk működési elveihez hasonlóan ez egy összművészeti pályázat,

bármely művészeti területről érkezhetnek pályamunkák. A lényege az, hogy mindenki azt csinál, amit akar, jól kell megírni a pályázatot

abban a témában, amelyet kiválaszt a pályázó. A beérkezett pályázatokat két, egyébként egymásról sem tudó anonim bíráló véleményezi, és amennyiben mindkét bíráló támogatásra alkalmasnak tartja a pályázatot, az a döntőbizottság elé kerül" - részletezte Kucsera Tamás Gergely.

A pályázatot március 20-án írták ki, és beadható április 30-áig. Csak elektronikus pályázatokat fogadnak be, keresni ezt az akadémia honlapján kell.

Korosztályi, illetve egyéb megkötés azért van.

"2019. szeptember 1-jén a 18. életévét már betöltő, de az 50. életévét még nem betöltő személyek pályázhatnak erre a hároméves ösztöndíjra, ami havi bruttó 200 ezer forint

ösztöndíjas támogatást jelent."

A tavalyi évben majdnem 1400 pályamű érkezett, 1200 formailag megfelelő is volt, a két bíráló több mint 500-at ítélt a bizottság elé, és ebből százat kiválasztottak.

A mostani pályázatok elbírálási határideje 2019. július 22. hétfő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×