eur:
392.53
usd:
365.88
bux:
66794.54
2024. április 25. csütörtök Márk
Kósa Ferenc Kossuth-, Balázs Béla-, Prima Primissima és Magyar Örökség-díjas filmrendező beszédet mond Csoóri Sándor kétszeres Kossuth-díjas költő, író, esszéista, a nemzet művésze temetésén az Óbudai temetőben 2016. szeptember 21-én. Csoóri Sándort hosszan tartó súlyos betegség után, életének 87. évében érte a halál 2016. szeptember 12-én kora hajnalban.
Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Elhunyt Kósa Ferenc

Életének 82. évében szerdán elhunyt Kósa Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar filmrendező, volt országgyűlési képviselő, az Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagja.

Kósa Ferenc a filmkészítők azon nemzedékéhez tartozott, amely a hatvanas években kezdte el pályáját, tehetsége és elhivatottsága révén meghatározó szerepet játszott a magyar filmművészet korabeli megújításában. Főiskolai diplomamunkája, az 1956-os eseményeket forradalomnak nevező, ezért évekig betiltott Tízezer nap a legjobb rendezés díját nyerte el az 1967-es cannes-i nemzetközi filmfesztiválon - írta közleményében a Magyar Művészeti Akadémia.

Kósa Ferenc 1990-2006 között az MSZP országgyűlési képviselője volt, nevéhez fűződött egyebek mellett a filmtörvény gondozása.

Budapest, 2017. november 22.
Kósa Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező (b2) Az idő egésze című könyvét adja át Áder János köztársasági elnöknek (j2) a Sándor-palotában 2017. november 22-én. Az államfő 80. születésnapja alkalmából tiszteltvacsorán fogadta Kósa Ferencet. Balról Itomi Shinobu, Kósa Ferenc  felesége, jobbról fia, Kósa Bálint.
MTI Fotó: Mohai Balázs
Kósa Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező (b2) Az idő egésze című könyvét adja át Áder János köztársasági elnöknek (j2) a Sándor-palotában 2017. november 22-én. Az államfő 80. születésnapja alkalmából tiszteltvacsorán fogadta Kósa Ferencet. Balról Itomi Shinobu, Kósa Ferenc felesége, jobbról fia, Kósa Bálint. (MTI Fotó: Mohai Balázs)

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×