INFORÁDIÓ 
2020. június 4. csütörtök
Bulcsú

festmény

bodó galéria

Lappangó Aba-Novák Vilmos-festmény került elő

Lappangó Aba-Novák Vilmos-festmény került elő

Infostart / InfoRádió - Seres Gerda

Az 1935-re datált, Vándorkomédiások című alkotást december elején bocsátja árverésre a Bodó Galéria. A csaknem kétszáz alkotásból összeállított kiállítás szerdától látható - Munkácsyval, Mednyánszkyval, Lotzcal.

Aba-Novák Vilmos Vándorkomédiások című festménye Mónos Péter monográfiájában szerepelt korábban, egy fekete-fehér fotó formájában. Tudni lehetett tehát, hogy ez a kép elkészült az 1930-as években, de egy fotón kívül mást nem lehetett tudni róla, azt sem, kinél van, ki a tulajdonos és hogy hol van egyáltalán. Mígnem Bodó János, a Bodó Galéria tulajdonosa birtokába jutott a közelmúltban ezen információknak, így került a galériához a kép.

"Ismert egy kép, amit már korábban elárvereztek, Cirkuszi kikiáltó címmel. Hasonló, csak más a beállítása, az szemből ábrázolta a jelenetet, ez pedig hátulról"

- árulta el érdekességként Bodó János.

Az árverésre december elején kerül sor, de a nagyközönség most szerdától láthatja még a kalapács alá kerülő tételeket a márciusban megnyitott Bodó Galériában. Megtekinthető például egy-egy Munkácsy-, Mednyánszky- és Lotz-kép is.

"67-68 képet árverezünk, üvegeket és Zsolnaykat is, összesen 196 tételt kínálunk megvételre" - tette hozzá Bodó János.

Nyitókép: Bodó Galéria

Kapcsolódó hang

Lappangó Aba-Novák kép került elő
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018