eur:
395.61
usd:
371.86
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Bodó Galéria

Lappangó Aba-Novák Vilmos-festmény került elő

Az 1935-re datált, Vándorkomédiások című alkotást december elején bocsátja árverésre a Bodó Galéria. A csaknem kétszáz alkotásból összeállított kiállítás szerdától látható - Munkácsyval, Mednyánszkyval, Lotzcal.

Aba-Novák Vilmos Vándorkomédiások című festménye Mónos Péter monográfiájában szerepelt korábban, egy fekete-fehér fotó formájában. Tudni lehetett tehát, hogy ez a kép elkészült az 1930-as években, de egy fotón kívül mást nem lehetett tudni róla, azt sem, kinél van, ki a tulajdonos és hogy hol van egyáltalán. Mígnem Bodó János, a Bodó Galéria tulajdonosa birtokába jutott a közelmúltban ezen információknak, így került a galériához a kép.

"Ismert egy kép, amit már korábban elárvereztek, Cirkuszi kikiáltó címmel. Hasonló, csak más a beállítása, az szemből ábrázolta a jelenetet, ez pedig hátulról"

- árulta el érdekességként Bodó János.

Az árverésre december elején kerül sor, de a nagyközönség most szerdától láthatja még a kalapács alá kerülő tételeket a márciusban megnyitott Bodó Galériában. Megtekinthető például egy-egy Munkácsy-, Mednyánszky- és Lotz-kép is.

"67-68 képet árverezünk, üvegeket és Zsolnaykat is, összesen 196 tételt kínálunk megvételre" - tette hozzá Bodó János.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×