eur:
393.87
usd:
364.75
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Inkább családi kalandfilmeket nézzen, mint Arthur királyt!

A héten egy túlsúlyos tinédzser kenterbe veri Arthur királyt és a kerekasztal lovagjait a mozikban.

Nem sikerült az új Guy Ritchie-film – állítja a kritika. A Sherlock Holmes-filmek, A Ravasz, az Agy és a két füstölgő puskacső és a Blöff rendezője most alaposan melléfogott. A Sherlock-sztori folytatásaként ismét London a főhőse az új filmnek, annak ellenére, hogy az Arthur Király – A kard legendájában

Inkább családi kalandfilmeket nézzen, mint Arthur királyt!

nem szerepel ez a város. Az ítészek szerint nem az a baj, hogy Ritchie lazán kezelte a legenda történetét, még az is megbocsájtható, hogy a kerekasztal lovagja egy kungfu-bajnok, de sajnos a film nélkülözi a humort, sablonos a történetvezetés és a markáns arcélű főszereplőnek is csak két érdeme van. Az Arthur királyt alakító Charlie Hunnam vitathatatlanul helyes és kifogástalan izomzatú, másrészt képes kirántani egy kardot a sziklából. A fantasy elemeket gengszterfilmes klisékkel vegyítő akciómozi másik főhőse Vortigern, a gaz trónbitorló. Jude Law a kritika szerint élvezi a rajzfilmeket idéző gonosz király alakítását, de kevés mozgásteret enged neki a karakter. A Gyűrűk Urát koppintó látvány talán kárpótolhatja a nézőket a sekélyes történetért és játékért, de leginkább abban reménykedhetnek, hogy most annyira lehúzták a filmet, hogy ehhez képest kellemes meglepetést fog okozni, ha mégis jegyet váltanak rá.

A héten számos más mozi pótolja a Guy Ritchie-film elmaradt eszementségét. Például a miskolci CineFesten nagy közönségsikert hozó, mostantól a mozikban is látható új-zélandi film, a Vademberek hajszája.

Inkább családi kalandfilmeket nézzen, mint Arthur királyt!

Taika Waititi filmje egy problémás, erősen túlsúlyos kamasz története. A tizenhárom éves árva kölyök a nevelőintézet előtti utolsó állomásként egy világvégi tanyán élő párhoz; egy negédes nevelőanyához és a szófukar, mogorva nevelőapához kerül. A fiú, aki eddig soha nem találta a helyét, csodás módon közegére lel ebben a családban, még egy kutyát is kap, de egy váratlan tragédia véget vet az idillnek, a fiút visszavinnék az árvaházba. Ő azonban saját kezébe veszi a sorsát; nekivág az őserdőnek, a mogorva fickó pedig vele tart. Innen elszabadul az őrület, a kritikusok szuperlatívuszokban beszélnek a film spontán eszementségéről és a két főszereplő, az ifjú Julian Dennison és Sam Neill játékáról.

Meglehetősen eszement történet a családi kalandokat rejtő Ó, anyám!

Inkább családi kalandfilmeket nézzen, mint Arthur királyt!

című film Amy Schumer és Goldie Hawn főszereplésével. A lányt csúnyán ejti a pasija, de a jegy már megvan a luxushajóra, így hát anyjával elindul Dél-Amerikába. Hamar emberrablók csapdájába esnek, de csalánba nem üt a mennykő alapon inkább az emberrablóknak lehet félnivalójuk. Az előzetes jó szórakozást ígér.

Inkább családi kalandfilmeket nézzen, mint Arthur királyt!

A héten egy másik családi történet is a mozikba kerül, abban a ködös és szürke Varsóban találjuk magunkat. A hetvenes évek közepétől harminc éven át követi nyomon az Utolsó család című film a kultikus lengyel festő és fotográfus Zdzisław Beksiński és családja életét. Az apokaliptikus és lidércnyomásszerű képeket készítő Beksinski életét sok humorral tálalja az alkotás. Bár ez az élet a lengyelországi gázkamrák árnyékában fogant művészettel és az öngyilkosságokkal, gyilkosságokkal szegélyezett életúttal valójában egy vérfagyasztó történet.

Három családi film is a mozikba kerül a héten. A Csápi, az óceán hőse egy feledhető Némó nyomában koppintásnak tűnik, az előzetesbe nem jutott egy valamirevaló poén sem, így a filmtől sem sokat remélhetünk.

Inkább családi kalandfilmeket nézzen, mint Arthur királyt!

Jóval ígéretesebb a Ricsi a gólya című animáció. A címszereplő Ricsi ugyanis nem gólya, hanem veréb, aki identitásválsággal küzd és gólyának képzeli magát és képzelt családja után kíván repülni Afrikába. A nagy kalandba egy elmagányosult bagoly és egy tériszonyos papagáj siet segítségére.

Inkább családi kalandfilmeket nézzen, mint Arthur királyt!

Szerencsére egyre több természetfilm kerül mozikba az utóbbi időben. Most egy újabb gyöngyszem érkezett, a Vad Észak – Mese az ezer tó országáról című finn alkotás. Egy nehéz nap délutánján nincs is pihentetőbb, mint besimulni egy hűvös moziterem puha székébe és élvezni a csöndes, békés, lenyűgöző tájakat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×