eur:
393.48
usd:
369
bux:
65634.19
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Tudja-e, hol látható az egyik legjelentősebb Napóleon-gyűjtemény?

Újra megnyitotta kapuit a havannai Napóleon Múzeum, amely a francia császárról és koráról szóló egyik legjelentősebb gyűjteménynek ad otthont.

Az intézmény három évig tartó felújítást követően látogatható újra Kuba fővárosában, az ünnepélyes megnyitón Alix Foresta, Napóleon egyik leszármazottjának özvegye vágta át a szalagot. A restaurálási munkák a Havanna El Vedado nevű negyedében álló eklektikus stílusú épület mellett kiterjedtek a csaknem nyolcezer kiállítási tárgyra is.

A havannai Napóleon Múzeumot 1961-ben alapították, többek között egy Julio lobo Olavarría venezuelai cukorbáró által adományozott kincsekkel díszítve. A Napóleon életét és korát bemutató tárgyak négy emeleten várják az érdeklődőket, többek között olyan darabokkal, mint a bukott császár halotti maszkja.

Ezt Napóleon orvosa, Francesco Antommarchi vitte magával a karibi szigetre. A múzeum birtokolja a francia vezér aranyóráját is, amely haláláig kísérte Napóleont. Az órát 1959-ben Raúl Castro nászajándékba kapta, később ő adományozta az intézménynek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×