eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Miért a Jobbik "házi zenekara" vezeti a lemezeladási listát?

A Jobbik "házi zenekarának" tartott Hungarica együttes vezeti a MAHASZ lemezeladási listáját. Lévai Balázs zeneszakértő az InfoRádiónak adott interjújában elmondta, az utóbbi években eltűnt a hazai rockzenéből a politikai tartalom, ezt pótolják az ilyen együttesek. Hozzátette, a lemezeladási statisztika azért is alakulhat így, mert a Hungarica-rajongók a lemezek megvásárlásával támogatják a zenekart, és kevésbé másolják illegálisan az albumokat.

A rendszerváltás után a könnyűzenéből eltűnt a politikai tartalom, mert 1989 után már nem volt értelme a sorok közé bújtatott gondolatnak - mondta az InfoRádiónak nyilatkozó zeneszakértő, aki azonban hozzátette: a kilencvenes évek végén, a kétezres évek elején olyan zenei irányzat indult el, amelynek tagjai tudatosan vittek a szövegekbe politikai tartalmakat.

A magyar rockzenében egy jobboldali irányultság figyelhető meg. Az ide besorolható zenekarok (mint például a Hungarica és a Kárpátia) nagyon tudatosan építik fel image-üket, például azzal, hogy nem szerepelnek a kereskedelmi médiában.

Ennek a magatartásnak van egyfajta legendaképző ereje is, hiszen azt sugallja, hogy a zenekart csak koncerten lehet látni - véli a zeneszakértő, aki szerint ez a legenda ahhoz is hozzájárul, hogy nagyobb mértékben fogynak az albumaik.

Ezek a zenekarok egy ügyet képviselnek, és ezt a rajongók is szem előtt tartják. Megveszik a lemezeiket, ezzel is kifejezve, hogy támogatják a zenekar által képviselt eszmeiséget - mondta Lévai Balázs.

A Jobbik "házi zenekarának" tartott, és most a MAHASZ lemezeladási listáját vezető Hungaricáról a szakértő úgy véli: a zenekar elkötelezett a párt értékrendje mellett, ez részükről misszió. Ráadásul van egy egyre szélesedő közönségréteg, amely ezt meghálálja: koncertre jár és megveszi az albumokat.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 18:23
×
×
×
×