eur:
389.75
usd:
365.2
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Egymillió dolláros érték a szemétkupac tetején - nézze meg!

Eladják azt a festményt, amelyre négy évvel ezelőtt bukkant rá egy nő New Yorkban, egy szemétkupacon. A kép akár az egymillió dollárt (176 millió forintot) is elérheti azon a novemberi aukción, amelyen áruba bocsátják.

A képet a mexikói Rufino Tamayo festette 1970-ben. A műalkotást húsz évvel ezelőtt ellopták egy raktárból, ahol tulajdonosa - költözése idejére - elhelyezte.

A képet Elizabeth Gibson találta meg, aki szerint a festmény szinte magához vonzotta, amikor megpillantotta.

Rögtön tudtam, hogy ez jelent valamit. Rendkívül erőteljes volt, éreztem, hogy hatalma van - fogalmazott.

A kép értékét akkor tudta meg, amikor kutatása során eljutott egy műkincsekkel foglalkozó internetes oldalra.

A nő most megkapja azt a 15 ezer dollárt, amelyet a tulajdonos pár ajánlott fel a lopás után, valamint a festmény eladási árából is részesedik.

Azt egyelőre nem tudni, hogyan került az értékes műalkotás egy New York-i utcára.

A houstoni tulajdonosok 1977-ben vásárolták meg a Sotheby's árverésén a festményt. A képért a férj, aki ajándékba vette az alkotást feleségének, 55 ezer dollárt fizetett. A férfi azóta meghalt.

A képet 1987-ben lopták el, akkor a házaspár értesítette a helyi és a szövetségi hatóságokat, és az alkotás bekerült az ellopott műtárgyak adatbázisába.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
A GoPro betiltatna egy kínai kamerát az USA-ban

A GoPro betiltatna egy kínai kamerát az USA-ban

Az Egyesült Államok Nemzetközi Kereskedelmi Bizottsága (USITC) bejelentette, hogy vizsgálatot kezdeményez a GoPro Inc. által felvetett aggályok nyomán. A vádak szerint egy kínai cég, az Arashi Vision, amely az Insta360 márkanevű kamerák gyártója, megsértette a GoPro kamera- és kamerarendszerre vonatkozó szabadalmait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×