eur:
389.78
usd:
363.64
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Gyilkosok a Szigeten! - videóval

A The Killers és Juliette Lewis a Nagyszínpadon, a Duna Művészegyüttes és a Táp Színház pedig a Színház- és Táncsátorban várja produkcióival a 15. Sziget fesztivál utolsó napjára kilátogatókat.

Az idei Sziget Fesztivál sem múlik el elmaradt fellépés nélkül, mivel pár nappal ezelőtt Chris Cornell hangszálgyulladására hivatkozva lemondta a Sziget Nagyszínpadán mára tervezett koncertjét.

A Soundgarden és az Audioslave egykori frontembere helyett nem lesz új fellépő a Nagyszínpadon, hanem az első két fellépő fél órás csúszással, és hosszabb koncerttel igyekszik kitölteni a keletkezett űrt.

Így öt óra körül kezdi koncertjét az Eagles of Death Metal, ami, nevével ellentétben, hangulatos, sivatagi rockzenét játszik, Josh Homme, a Queens of the Stone Age zenekar frontemberével a dobok mögött.

Õket a Juliette and the Licks követi fél hét-hét óra táján, élén a színésznőből énekessé avanzsált Juliette Lewisszal, akinek 2005-ös fellépését a kritikusok a Sziget Nagyszínpad emlékezetes rockkoncertjei közt tartják számon.

A fellépőinek sorát napjaink egyik legsikeresebb és legnépszerűbb gitárpop zenekara, a The Killers zárja, amely, bár amerikai együttes, zenéjén erősen érződik a 80-as évek brit újhullámának hatása.

A Világzenei színpadon az utolsó nap első zenekara a Both Miklós vezette Napra, akik friss, és izgalmas megoldásokkal ötvözik a magyar népzenét a fúziós rockkal.

Háromnegyed nyolctól az orosz Leningrad skás, punkos népzenei elemekkel átszőtt muzsikája táncoltatja meg a közönséget, majd a Szigetre rendszeresen visszajáró finn Värttinä fellépésével ér véget a Világzenei színpad műsora.

A Színház- és Táncsátorban este fél 9-től az amerikai ASH Contemporary Dance társulat három, modern jazz, hiphop és kortárs táncelemekből összeálló produkcióját tekinthetik meg az érdeklődők.

Ezt fél tizenegykor a Duna Művészegyüttes két táncelőadása, a Nomád szenvedély és a Kígyóballada követi, majd éjfélkor a Táp Színház: Keresők című darabja zárja a Színház- és Táncsátor programját.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×