eur:
389.52
usd:
363.14
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Keddtől EFOTT Debrecenben

Kedden kezdődik az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója a debreceni Vekeri-tónál. A fesztiválon a koncertek mellett sport- és kulturális programok is várják a fiatalokat és az idősebbeket.

Várhatóan a zenei programok iránt lesz a legnagyobb érdeklődés a debreceni EFOTT-on, ahol DJ Sterbinszkytől a Tankcsapdáig szinte minden élvonalbeli magyar zenekar és előadó ott lesz - mondta az InfoRádiónak a fesztivál egyik szervezője.

Dajka Zoltán hozzátette: lesz parti sátor az elektronikus, és Zúzda színpad a keményebb zenék kedvelőinek.

Az idei rendezvény újdonsága az EFOTT kalandpark, amely a Vekeri-tóban lévő szigeten nyújt sportolási lehetőséget: többek között quadozhatnak, paintballozhatnak, focizhatnak vagy röplabdázhatnak a látogatók.

Lesz EFOTT Csárda is, ahol minden este autentikus cigányzenét hallgathat a közönség - fűzte hozzá a szervező.

Idén több mint 50 civil szervezet képviselteti magát az EFOTT-on: zöldek, valamint hallgatói, művészeti, tanácsadó egyesületek.

Helyet kapott a fesztivál területén a debreceni Modern és Kortárs Művészeti Központ helyszíne, a MODEM DÓM is, amely egyebek mellett a hamarosan megnyíló da Vinci-kiállítás jegyében kínál majd programokat - mondta Dajka Zoltán.

Jó hír a fesztiválozóknak, hogy az EFOTT-karszalaggal ingyenes a tömegközlekedés, a debreceni Munkácsy-kiállítás pedig csupán 200 forintért tekinthető meg, de ingyenesen látogatható majd vele a debreceni strandfürdő is - közölte a szervező.

Hanganyag: Sárközi Lóránt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×