eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Programok a húsvéti tojásfutástól a birka-szépségversenyig

Húsvétkor a fővárosban és vidéken is számos hagyományőrző program várja a kimozdulni vágyó családokat. Népszokásokat bemutató rendezvényeket tartanak a Millenáris Parkban, a Mezőgazdasági Múzeumban, Mezőkövesden és Hollókőn is, de érdekesnek ígérkezik a szigetbecsei tojásfutás is.

A húsvéti hagyományőrző programok egyik helyszíne a Millenáris Park, ahol a gyerekek megismerkedhetnek a tojásfestés, a kosárfonás és a csuhébabák készítésének lépéseivel, emellett táncházzal és bábelőadással is várják az érdeklődőket.

A Mezőgazdasági Múzeumban Labirintus címmel már március 24-e óta tart a húsvéti kiállítás és vásár, ahol a gyerekek játékos fejtörők segítségével ismerkedhetnek meg a hagyományokkal. A rendezvény a tojásdíszítés különböző módjait is bemutatja.

A Fővárosi Állat- és Növénykert japánkertjében szombattól hétfőig nyuszisimogatóval és húsvéti játékokkal várják a családokat. Az állatkert ebben az évben is befogadja a nyulakat az ünnepek után.

A népszokások felelevenítésével a mezőkövesdi matyóhúsvéton és Hollókőn találkozhatnak az érdeklődők, ahol kirakodóvásár és hagyományőrző kézműves foglalkozások is várják a vendégeket.

Szigetbecsén vasárnap délután tartják a húsvéti tojásfutást és tojásdobálást, amelyen a versenyzők feladata, hogy minél kevesebb tojás összetörésével teljesítsék a távot, majd az épen maradt tojásokat a vendégek közé dobják.

A szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban a hagyományőrző programok mellett birka-szépségversenyt tartanak, míg az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban lovasbemutatóval várják az érdeklődőket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×