eur:
390.3
usd:
364.19
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Oscar-jelölési botrány: "a Fehér tenyér már bizonyított"

A Fehér tenyér című film egyik producere szerint nem az aktualitás a legfontosabb szempont akkor, amikor kiválasztják az Oscar-díjért induló magyar filmet.

Pataki Ágnes az InfoRádiónak azt mondta: a Fehér tenyér már számos jelölést és díjat kapott, a Szabadság, szerelem című filmet pedig még be sem mutatták.

A sport témájú film producere hangsúlyozta: egy film megítélésében nem csak az az egyetlen szempont, hogy van-e aktualitása.

Mint mondta, a Szabadság, szerelem még nem bizonyított, a Fehér tenyér viszont már bizonyított, a többi mellett a Karlovy Vary filmfesztivál különdíját nyerte el, de meghívták már Cannes-ba és Edinborough-ba, és nagy sikerrel vetítették Lisszabonban és Torontóban is.

A Fehér tenyér című alkotást októberben mutatják be New York-ban, de meghívták Ázsia legnagyobb filmfesztiváljára is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×