eur:
394.92
usd:
363.4
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József

A Szabadság, szerelem jobb lett volna, mint a Fehér tenyér?

Az Oscar-díjra nevező bizottság döntésének értelmében, Magyarországot a 2007. évi "legjobb idegennyelvű film" kategóriában a Fehér tenyér című film képviseli. Egyedül Hutlassa Tamás, a Független Magyar Producerek Szövetségének képviselője szavazott a film ellenében.

A producer szerint az Oscar-esélyeket illetően a Szabadság, szerelem című film jobb választás lett volna.

Mint mondta, az '56-os eseményeket feldolgozó mű kapcsán nem kellett volna kihagyni azt a lehetőséget, amelyet a forradalom 50. évfordulója jelent.

Szerinte az államilag támogatott film megkaphatta volna ezt az segítséget is arra, hogy minél többen tudomást szerezzenek róla.

Hamis mítosz?

Surányi András, a Magyar Mozgókép Rendezők Céhének képviselője azonban az InfoRádióban azt mondta: a Fehér tenyér az európai hagyományokhoz méltó módon jeleníti meg azt, hogyan tudja valaki a nehézségeken keresztül is elérni céljait, vágyait.

Mint mondta, az országnak nagyon nagy a felelőssége abban, hogyan mutatja be az 1956-os eseményeket.

"Itt nem lehet hamis mítoszokkal, megcsinált filmekkel '56-ra hivatkozni" - jelentette ki, hozzátéve: a Szabadság, szerelem egy amerikai sztenderdek alapján készült alkotás, amelynek vajmi kevés köze van ahhoz a kultúrához, amelyben élünk.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×