INFORÁDIÓ
2023. február 5. vasárnap
Ágota, Ingrid

Kertész Imre önéletrajzi könyvet írt

InfoRádió / MTI

Önéletrajzi dialógusregényt írt Kertész Imre. Az irodalmi Nobel-díjas alkotó K. dosszié című írását márciusban jelenteti meg a Magvető Könyvkiadó.

A Berlinben és Budapesten élő 76 éves író - akit kötelezettségei sokfelé szólítanak a világban, konferenciákon, beszélgetéseken, könyvbemutatókon vesz részt - egy svájci kisvárosban, továbbá Chicagóban, valamint a német és a magyar fővárosban több mint egy évig dolgozott a könyvön.

Mint a fülszövegben olvasható, a K. dosszié "önéletrajz két hangra", regényes párbeszéd az író életéről, szüleiről, szerelmeiről, pályájáról, a szellemi szabadság kivívásáról és arról, hogyan függ össze a saját élete hőseinek sorsával, az élet az irodalommal.

A szerző "e páratlanul személyes könyvben" egyebek mellett arra keresi a választ, szolgálhat-e az irodalom tárgyául az egyénileg megélt borzalom és boldogság, mennyiben tartozik az egyéni élmény az olvasókra - tartalmazza a kiadó rövid ismertetője.

Az autobiográfia alapjául - mint Kertész Imre írja - az a tucatnyi hangszalagot megtöltő beszélgetés szolgált, amelyet 2003-2004-ben barátja és szerkesztője, Hafner Zoltán folytatott vele egy mélyinterjú céljából.

A könyv bemutatója március 23-án lesz a Radnóti Miklós Színházban. Az eseményre Budapestre hazalátogató íróval Szörényi László irodalomtörténész beszélget. A regényből Kertész Imre, valamint az est házigazdája, Bálint András olvas fel részleteket.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018